logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak iskry w chińskim 4t - wszystko sprawdzone i dalej nic

norbert95 02 Lip 2012 15:42 2720 6
REKLAMA
  • #1 11063825
    norbert95
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Czy jest w stanie ktoś mi pomóc w znalezieniu iskry ??

moduł - OK ( przekładałem mój do kolegi a kolegi do mojego.. on odpalił, ja nie)
    cewka - OK ( nowa)
    regulator - OK ( przekładałem mój do kolegi a kolegi do mojego.. on odpalił, ja nie)
    świeca - OK (nowa)
    fajka - OK (nowa)
    impulsator - OK (nowy)

Z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 11063921
    robertoo91
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    sprawdź stacyjkę może odcina ci zapłon i dlatego nie ma iskry (może zwiera w stacyjce)
  • REKLAMA
  • #3 11066116
    wojtek279
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Podmień cewkę zasilającą umieszczoną pod magnetem. Ona daje napięcie na moduł i następnie na cewkę wn.
  • REKLAMA
  • #4 11070303
    norbert95
    Poziom 9  
    robertoo91 - już próbowałem

wojtek279 - nie mam ściągacza do magneto... dam radę bez niego ?
  • REKLAMA
  • #5 11070333
    kidu22
    Poziom 35  
    Ocena: 740
    PO pierwsze podłącz próbówke diodową do cewki zasilającej i do impulsatora i zobacz czy cewki podają napięcie.
    To podstawa naprawy braku iskry.
  • #6 11070344
    norbert95
    Poziom 9  
    co to jest ta próbówka diodowa, mam zwykły voltomierz/amperomierz/przepływomierz....
  • #7 11072544
    MAJDANEK
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam, sprawdź elektryczny wyłącznik zapłonu pod stopką, podparcie skutera, iskra jest tylko wtedy gdy stopka jest podniesiona, często ten wyłącznik ulega awarii. Jest to zabezpieczenie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z brakiem iskry w chińskim skuterze 4t, mimo że sprawdził i wymienił wiele komponentów, takich jak moduł, cewka, regulator, świeca, fajka i impulsator. Uczestnicy dyskusji sugerują różne możliwe przyczyny, w tym sprawdzenie stacyjki, podmianę cewki zasilającej oraz testowanie napięcia na cewkach. Zwracają również uwagę na elektryczny wyłącznik zapłonu, który może być uszkodzony i działa tylko przy podniesionej stopce skutera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA