logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiennik cewki wysokiego napięcia do Suzuki RM 125 1994 - gdzie kupić?

slawekkrawcyk12 03 Lip 2012 22:27 3672 8
REKLAMA
  • #1 11068840
    slawekkrawcyk12
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam mógłby ktoś znaleźć zamiennik takiej cewki do rm 125 z 94 r ponieważ oryginał jest kosmicznie drogi i w Polsce go raczej nie dostane parametry cewki znalazłem w serwisów ce Zamiennik cewki wysokiego napięcia do Suzuki RM 125 1994 - gdzie kupić?
  • REKLAMA
  • #2 11069116
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Tam jest zapłon CDI. Podejrzewam, że podejdzie cewka od jakiegoś chińskiego skutera.
  • #3 11072481
    slawekkrawcyk12
    Poziom 2  
    próbowałem od peugeota cewkę i nie działa poprawnie przerywa na wysokich obrotach ale odpala od kopa
  • REKLAMA
  • #4 11078674
    slawekkrawcyk12
    Poziom 2  
    na mojej cewce jest znaczek z yamahy i symbol 2JN i nw co to za cewka a od skuterów nie która działa przez chwile a inna nie ;/
  • #5 11079022
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Faktycznie drogie to...
    Ile cewek próbowałeś? Od jakich pojazdów?
    Najlepiej idź do sklepu z miernikiem i sprawdź kilka różnych sztuk, parametry znasz.
    Jeśli jednak nic nie znajdziesz, to zorientuj się, kiedy jest jakiś Motobazar lub Weteran Bazar i tam powinieneś kupić jakąś używkę.
    Orzech, to koło Piekar Śląskich? To największy bazar masz w Łodzi.
  • REKLAMA
  • #7 11083172
    slawekkrawcyk12
    Poziom 2  
    Próbowałem ze 3 cewki podejrzewam ze to na pewno cewka bo po wyjściu z modułu jest ok 30v a za cewka już nic nie ma . Tak mieszkam koło Piekar śląskich
  • REKLAMA
  • #9 11083325
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1678
    slawekkrawcyk12 napisał:
    ze to na pewno cewka bo po wyjściu z modułu jest ok 30v

Nie wiem czy ty coś wniesie do sprawy. U mnie w agregacie prądotwórczym był brak iskry. Metoda eliminacji padło na moduł. Moduł tak sam sobie zrobiłem na pająka i działało, a jak zmontowałem na płytce przestało działać. Po zamianie końcówek w podłączeniu cewki zasilająco-wyzwalającej iskra się pojawiła. Nie wiem z czym to jest związane (bo nie analizowałem dlaczego tak jest), ale u mnie w zależności jak jest podłączona cewka zasilająca-wyzwalająca daję raz 30V, a przy drugim (odwrotnym) 60V. Przy tych 60V iskra jest.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje zamiennika cewki wysokiego napięcia do motocykla Suzuki RM 125 z 1994 roku, ponieważ oryginalna część jest zbyt droga i trudno dostępna w Polsce. W odpowiedziach sugerowane są różne alternatywy, w tym cewki z chińskich skuterów oraz z pojazdów takich jak Peugeot i Yamaha. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z testowaniem różnych cewek, wskazując na problemy z ich działaniem, takie jak przerywanie na wysokich obrotach. Rekomendowane jest również sprawdzenie cewek w sklepach motoryzacyjnych oraz na bazarach, gdzie można znaleźć używane części. Istnieje sugestia, aby przetestować cewkę w innym skuterze, aby potwierdzić jej sprawność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA