logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie fonii w TV Imperial IF 7009 z Niemiec - brak dźwięku, jak to zrobić?

ORDIS 16 Sty 2005 22:33 974 1
REKLAMA
  • #1 1144758
    ORDIS
    Poziom 2  
    Tv Imperial IF 7009 zostal przywieziony z Niemiec i nie ma dzwieku.Na forum znalazłem informacje jednak nic to nie pomoglo.Nie wiem czy jest jakis uniwersalny sposob na zmiane tej fonii.Wiem ze sa takie plytki z 3 lub 4 kablami gzdzie 2 to + i - 12V lub 5V,a pozostale ??? no wlasnie, czy ktos wie gzdzie dokladnie mam podlaczyc te kable.Za pomoc dziekuje.POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1144830
    student31
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    No myślę że standardowo - z fonii równoległej wychodzą 4 przewody (+12V, masa, we, wy) . Ja zawsze robię tak : masę lutuję z głowicą na pionowo lub przewodem łączę gdzieś z masą w układzie, zasilanie 12V podłączam do zasilania głowicy 12V (najpewniej), wejście przypinam do IF głowicy a wyjście idzie na filtr 5,5 (znajdziesz go w p.cz znajdziesz go niealeko fali powiszchniowej w p.cz
    Jeżeli głowica zasilana jest 6V to musisz 12 V wziąść np z zasilacza ale musi to być napięcie wyfiltrowane inaczej będzie ci buczeć.
REKLAMA