Mam pytanie, czy wystarczy, jeśli mam zwykłą antenę(nie talerz - antenę, do tej pory odbierałem TV analogowo)? I pod starszy telewizor mam podłączyć dekoder i wtyczkę antenową do niego? I to wszystko, czy xcos ejszcze?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamTagSag napisał:Bardzo Wam dziękuję, no właśjnie słyszałem o jakichś antenach że trzeba wymieniać. Czyli dekoder i chinch, to mamWystarczy Ci zwykła antena. Do odbioru TV cyfrowej nie potrzeba talerza (anteny satelitarnej)
Do dekodera podłączasz zwykłą antenę, z drugiej strony TV poprzez złącze SCART lub chinch. Tak żeby między anteną a TV był dekoder:)
piotrek_zgr napisał:... właśjnie słyszałem o jakichś antenach że trzeba wymieniać. Czyli dekoder i chinch, to mamDziękuję
Hucul napisał:No właśnie, już widziałem tego typu reklamy, więc dzięki za ostrzeżenie i poiradypiotrek_zgr napisał:... właśjnie słyszałem o jakichś antenach że trzeba wymieniać. Czyli dekoder i chinch, to mamDziękuję
Zdarza się czasem, że stara instalacja antenowa działała "jako tako" z analogowym sprzętem, a z cyfrowym może mieć zbyt duże zakłócenia. Najlepiej jednak sprawdzić w praktyce i inwestować w modernizację anteny tylko jeśli stara się nie nadaje. Nie daj się nabrać na nalepkę "przystosowane do DVB-T" dla anteny nie ma najmniejszego znaczenia jaki sygnał odbiera, za to dla portfela kupującego taka nalepka jest obciążeniem