logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet P1005 - podwójny wydruk i dym podczas drukowania, co robić?

jejstar 07 Lip 2012 23:25 1271 7
REKLAMA
  • #1 11082436
    jejstar
    Poziom 9  
    Witam,zapytania mam dwa,tzn przy drukowaniu strony wychodzi mi cos takiego: (oryginalna strona jest dobrze wydrukowana ale jest tez ta sama strona bledsza,przesunieta,na tej samej kartce) wydruk: HP LaserJet P1005 - podwójny wydruk i dym podczas drukowania, co robić?

kolejna rzecza ktora mnie martwi jest "dym" ktory sie unosi przy drukowaniu kartek(tam gdzie kartka juz wychodzi,sa tam takie kratki,ta okolica bardzo mocno sie nagrzewa) co to może znaczyć? jak tym problemom zaradzić? z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 11082576
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    PCR do wymiany
  • REKLAMA
  • #3 11083034
    tato56
    Poziom 30  
    Ocena: 176
    Wkład z tonerem(35A) jak pisze ABLublin do wymiany co do""dym" ktory sie unosi przy drukowaniu kartek" to papier który stosujesz jest suchy?przy wilgotnym papierze (utrwalanie "wyciska" wilgoć z papieru) i jest wrażenie "dymu" zmień papier na suchy i będzie ok
    Pozdrawiam
  • #4 11083767
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 11200183
    jejstar
    Poziom 9  
    Witam,byłem na wakacjach zaraz zabiore sie za toner i dam znac czy sie udało.
    @Sługa WSI odp 1. toner miałem pusty (kupiony ze stara drukarka) wiec nie wiem czy ghosting pojawiał sie stopniowo.Masz racje pojawiał sie po recznym dupleksie;nie korzystałem ze strony czyszczacej
    odp 2 patrzylem jedynie do wnetrza drukarki i nie było tam sladów starego proszku, nie wiemjak sprawdzic utrwalanie?
    odp3 musze strone wydrukowac i zmierzyc :) napisze;proszek jest dobry poniewaz dopelnialem juz nim moja 1105 i szło ładnie;niestety nie mam drugiego tonera a ten z 1105 nie wchodzi
  • #6 11200596
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    Najczęstrzym tego przypadkiem jest PCR różnie reagują z prochem ale łatwiej wymienić PCR'ę i mieć spokój .
  • REKLAMA
  • #7 11244996
    jejstar
    Poziom 9  
    witam,odległość faktycznie wynosi 76mm;to cos znaczy? teraz moge juz rozkrecic i wymienic pcr.Napisze czy pomogło
  • #8 11245514
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza dwa problemy z drukarką HP LaserJet P1005: występowanie "ghostingu" (podwójnego wydruku) oraz dymienie podczas drukowania. Problemy te mogą być spowodowane zużyciem elementu PCR lub niską jakością tonera (model 35A). Użytkownicy sugerują wymianę tonera oraz sprawdzenie jakości papieru, który powinien być suchy, aby uniknąć dymienia. Dodatkowo, zaleca się czyszczenie wnętrza drukarki przed instalacją nowego tonera. Użytkownik potwierdza, że odległość między oryginalnym obrazem a jego "duchem" wynosi 76 mm, co może wskazywać na problem z PCR. Wymiana tego elementu jest sugerowana jako pierwsze rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA