logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka bateria do Nokia 5110 – oryginał czy zamiennik, na co zwrócić uwagę przy wyborze?

mikolus 17 Sty 2005 12:09 1734 18
  • #1 1145802
    mikolus
    Poziom 2  
    Mam zamiar kupic baterie do nokii 5110. Dla mnie bateria jest najwazniejsza w telefonie, reszta to zbedne bajery dlatego nie chce kupic byle czego. Tak wiec mam pytanie - jakie baterie byscie polecili? Jest ich straszenie duzo, np. na allegro i nie wiem co wybrac. Z gory wielkie dzieki za pomoc.
  • #2 1145858
    tom164
    Poziom 12  
    Wydaje mi sie ze powinienes wybrac baterie (i to jest oczywiste) o jak najwiekszej mocy ale nie zapominaj rowniez o producencie danej baterii. Najlepiej przejdz sie do jakiegos serwisu lub czegos w tym stylu i zapytaj ktory producent ma najlepsze baterie. To chyba tyle jesli chodzi o wybor dobrej baterii.
  • #3 1145878
    mikolus
    Poziom 2  
    A to jest zle forum? Wlasnie chodzi mi o producentow, jakich byscie polecili. Na allegro sa tez baterie oryginalne, ale tez sie zastanawiam, czy to nie sa jakies wybrakowane czy cos. Poza tym sa tez rozne typy baterii, chociaz z tego co wiem, to chyba najlepsze sa litowo-polimerowe.
  • #4 1145885
    flashmmx
    Poziom 23  
    Ocena: 12
    Lepsze z baterii to Foof i Forever
  • #5 1146421
    jurex2
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    zgadzam się z flashmmx, kupiłem ostatnio do 5110 baterię forever' a 1200mAh z vibrą, po pierwszym ładowaniu trzymała 9 dni, dziś naładowałem po raz drugi - zobaczymy ??
  • #6 1146649
    nazgool
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    ja taż uważam że jedne z najlepszych bateri to właśnie Forever. Ale całkiem niezłe można kupic też w Promaco, oni akurat firmują je przez samych sibie, dają 6 mies. gwarancji która w razie problemów z baterią wcale nie okazuje się fikcyjna ;) Kupując na Allegro 2 razy sie zastanów i bierz tylko sprawdzone firmowe sztuki. Nie daj się nabrać na oryginały Nokii po 25 zeta ;)
  • #7 1147052
    ali3n
    Poziom 11  
    Polecam forevera- foof ponoc tez jest dobry a tanszy(jest od niedawna) Jak jest mozliwosc kupienia orginalnej baterii to wybralbym orginalna - ale nowke, bo do 5110 na allegro jest duzo uzywanych, a orginal moze byc w cenie calego telefonu... W mojej 3310 uzywam od roku 1200mA LI-Ion firmy NLT i nie moge narzekac bo trzyma ok tygodnia a dosc czesto dzwonie
  • #8 1148528
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    jak wszyscy "forever". dobre baterie a poza tym jak najbardziej realna gwarancja. jakby cos nie działało oddajesz a oni wymienijaa na nową
  • #9 1148549
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    Pracuje w komisie od ponad półtore roku i jak dla mnie nie ma lepszej bateri od FOREVER'a.
    Kup jeszcze bateryjke nie do 5110 a do 6310i.
    Bateryjka pasuje jest cieńsza na czym telefonik zyskuje, no i litowo-polimerowa bedzie lepiej trzymać.
    Świetne są też baterie CPA produkowane przez forevera ale dla innej firmy ( CPA )
    Foof'y są tańszymi bateriami i nieukrywajac gorszymi od Forevera
  • #10 1149105
    jarma_legia
    Poziom 14  
    DRAKON też robi bardzo dobre baterie
  • #11 1157005
    olsenk
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Jeżeli zależałoby ci na pieniążkach to wybiesz baterie serwisowe BEST, tanie, a do tego naprawde długo trzymają, a jeśli chcesz inwestnąć więcej to Foof, z 6-miesięczną gwarancja, bądź "najpewniejszy", ja i inni to potwierdzili, Forever(zazwyczaj ma pojemność 10-15% większą od deklarowanej i "trzyma parametry" po dłuższym okresie uzytkowania)
  • #12 1157587
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 232
    forever albo millenium.
    ale polimerowa to nie wiem czy 5110 naladuje.
  • #13 1181338
    Łukasz Raczek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Co do bateri Best to nie wiem czy sa takie dobre, kupiłem cienka 1250mah, narazie trzyma OK ale niepokoi mnie wskazanie w net monitoze który pokazuje ja jako 900, bład monitora czy oszukana bateria ??
  • #14 2735576
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    Moje pytanie jakie batrie zakupic do komisu. Forever za drogi, jedynie foof lub BEST. A moze cos innego?? Ma ktos doswiadczenie z bateriami jak na zalaczonym obrazku?? Sprzedalem kilkanascie znajomym i nie narzekaja ale moze ktos ma z tym doswiadczenia??
    Załączniki:
    • Jaka bateria do Nokia 5110 – oryginał czy zamiennik, na co zwrócić uwagę przy wyborze? fit3310.jpeg (9.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #15 2735686
    lary_zlw
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Ja też przerabiałem kilkanaście takich baterii i nie było problemów. Najważniejsze czy jest na nie gwarancja w pełni tego słowa znaczeniu.

Pozdrawiam
  • #16 2735750
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    ja stawiam na Forevera jest najlepszy napewno nie pożałujesz :)
  • #17 2735798
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Z moich doświadczeń:
    1. Forever - bardzo dobry akumulator, pewna gwarancja, bardzo długa trwałość;
    2. Foof - dobre w miarę, ale mnóstwo bubli, które źle działają, kłopoty z gwarancyjną wymianą;
    3. BestGSM - bardzo dobre, ale ok 3-5 miesięcy, potem siadają w krótkim czasie. Gwarancja na pół roku, w zasadzie martwa...;
    4. Oryginały z Allegro po 20-25 zł, to podróby, niektóre już zgłosiłem firmie Siemens i chyba pomogło, ponieważ akumulatory zniknęły z aukcji; Polecam wszystkim zgłaszanie takich podróbek, trzeba je eliminować z rynku, zanim sami sie nadziejemy.
    Pozdrawiam
  • #18 2736276
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    Ok popatrzylem na allegro i wezme forevera jednak lepiej dac 10zl wiecej za 12 lub 24mc gwarancji :) No name tez weme pare ryzyko klienta :)

Moze ktos mi podac namiary na tanie baterie forevera czy moze jednak allegro??
  • #19 2736427
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    to zależy ile sztuk chcesz wziąść bo jak bardzo dużó to polecam negocjacje z hurtowniami a jak kilka sztuk to allegro

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wyboru baterii do telefonu Nokia 5110 podkreślono znaczenie wysokiej pojemności oraz renomowanego producenta. Najczęściej polecanymi markami są Forever i Foof, przy czym Forever uznawany jest za lepszy pod względem jakości, trwałości i gwarancji (nawet do 24 miesięcy). Foof jest tańszy, ale może zawierać więcej wadliwych egzemplarzy i problemy z reklamacjami. Wspomniano także o bateriach Promaco, DRAKON, Best oraz CPA (produkowane przez Forevera dla innej firmy). Oryginalne baterie Nokia dostępne na Allegro często są używane lub podróbkami, co może skutkować niską jakością i wysoką ceną. Zaleca się unikanie tanich, nieznanych zamienników bez gwarancji. Warto rozważyć baterie litowo-polimerowe, jednak nie wszystkie modele telefonu Nokia 5110 mogą je obsługiwać. Dla lepszego działania i dłuższego czasu pracy rekomenduje się wybór baterii z realną gwarancją i sprawdzonych źródeł, np. Allegro lub hurtowni przy większych zamówieniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA