logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór baterii do Nokii 3310 na Allegro za około 25 zł - co polecacie?

navy4 12 Maj 2006 18:35 4208 9
  • #1 2618802
    navy4
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam mam zamiar kupic jakas baterie do 3310 ale kompletnie sie nie znam, chcialbym ja kupic na alegro, do wydania mam kolo 25 zl, czy mozecie mi jakies polecic?
    Dzienki z gory
  • Pomocny post
    #2 2618804
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Najlepiej kup ogniwo firmy Forever ewentualnie FooF. Nie masz co patrzeć na te magiczne liczby pojemności na niektórych bateriach dochodzące do 2200mAh.
  • Pomocny post
    #3 2619313
    mattkap
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Polecam Foof 1600 Lit Poli
    ponad tydzień wytrzymuje ojcu :)
    a gadam na nim i gadam :)
    Darmowe Połaczenia z Jednym Numerem ;]
    Moze Forever ma lepsze baterie ale ich cena jest też wyższa
    pozdrawiam
  • #4 2619372
    DREAM77
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam. Faktycznie niema jak Li-polimer.ja mialem problem w swojej 7650,nie wytrzymywala nawet jednego polaczenia.Wydalem 34Pln na li-polimera i telefon labuje co 5 dni nie oszczedzajac mu niczego.Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #6 2619917
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Ja Ci napiszę że najlepiej Forevera bo FOOF jest gorszy, pojemnośc gra ogromną role jeżeli chodzi Ci o liczbę dni przez które ma trzymać bateria i dodaktowo polecam litowo polimerwą. no za 25 zł to ty dostaniesz baterię średniej kalasy a takich to mam 11 na stanie które nie wytrzymymały z pojemnością nawet tego roku który jest na gwarancji
  • #7 2659746
    witl
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Wydaje mi się że za 20 zł to rewelacji nie będzie.

A co sądzicie o firmie CPA za ok 30zł?

Swoją drogą to ciekawe że na tych trochę lepszych bateriach typu forever są napisy w stylu: "FOR NOK" czyli niezbyt autoryzowane przez Nokię....
  • #8 2671107
    DREAM77
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam.Pracowalem kiedys w serwisie i sklepie gsm.Napisy na bateriach niewiele mowia o stanie rzeczywistym.Nie raz mialem w rekach baterie do nokii o pojemnosci nawet 2500mAh,a trzymaly kilka dni.A najczesciej po sformatowaniu wcale nie trzymaly.Nie ufam firmom typu best,faoumus i podobnym.Ja od zawsze uzywam Forevera i nie mam problemow(poza nie udana partia do 3310,gdzie byly gleboko osadzone styki i byly problemy z ladowaniem).Polecam serdecznie,aczkolwiek Twoja decyzja co kupisz.PAMIETAJ O GWARANCJI! Forever daje 12 miesiecy i nie wierz sprzedajacemu ze jest inaczej.Formatowanie to podstawa,lepiej jest zrobic na ladowarce ACP-7,niz na ACP-12.Pozdrawiam.

Dodano po 4 [minuty]:

A propo tej aukcji na allegro...jezeli wierzyc funkcji net-monitora w 3310,to taka sama bateria pokazywala w granicach 820-850mAh,przynajmniej w moim przypadku.
  • #9 2671384
    tomek-o
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Wypisana pojemność faktycznie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, ale tragicznie nie jest, zwłaszcza dla baterii litowo-polimerowych. Kupiłem takie i zadowolony jestem - oba Forevera. No, może poza tym, że u użytkownika Lubago czekałem ponad 50 dni (niektórzy twierdzą, że sprzedawcy akcesoriów GSM są najgorsi na Allegro i ja na razie muszę się z tym zgodzić)...
    Na początku chciałem kupić oryginalną Nokii, ale to co jest na Allegro to podobno w 100% podróbki.
  • #10 2913002
    navy4
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Foof kupiony, sprawuje sie swietnie, dzienki i pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru baterii do telefonu Nokia 3310 dostępnej na Allegro w cenie około 25 zł. Użytkownicy rekomendują przede wszystkim baterie firm Forever oraz Foof, zwracając uwagę na ich jakość i trwałość. Podkreślono, że deklarowane pojemności (nawet do 2200-2500 mAh) często nie odpowiadają rzeczywistości, a realna pojemność i żywotność baterii są ważniejsze niż same liczby. Zalecane są baterie litowo-polimerowe (Li-Pol), które zapewniają dłuższy czas pracy telefonu, nawet do tygodnia użytkowania. Wskazano, że oryginalne baterie Nokia dostępne na Allegro to najczęściej podróbki, a napisy na bateriach nie zawsze świadczą o ich autentyczności. Ważne jest również, aby kupować baterie z gwarancją i stosować odpowiednie formatowanie akumulatora, np. na ładowarce ACP-7. Wśród polecanych modeli baterii jest m.in. Forever 1250 mAh Li-Ion. Użytkownik ostatecznie zakupił baterię Foof, która sprawuje się dobrze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA