Witam.Mój problem polega na tym, że komputer restartował mi się po wyborze systemu, gdy wybrałem system, komputer za pierwszym razem samoczynnie się restartuje a później można wybrać też 3 tryby awaryjne, normalne uruchomienie lub ostatnią dobrą konfigurację, lecz żadne z nich nie działa. Więc włożyłem płytkę z Windowsem XP, i gdy chciałem go zainstalować, po kliknięciu dowolnego klawisza system sprawdza sprzęt i później gdy pojawia się niebieski ekran i na białym pasku u dołu powinny ładować się wszystkie składniki, nie dzieje się nic :/ później jakoś nacisnąłem F5, i jakaś dziwna instalacja poszła, tzn. wyskoczyło okienko z wyborem typu komputera, wybrałem pierwsze lepsze, byle 1-procesorowy (taki mam).Dokończyłem więc ją jakimś cudem bo po formacie dysku C nic się nie włączało (bo przecież chyba nie miało co, nie było systemu).Później zrobiłem juz normalny format, postawiłem system i wszystko działało. Następnie zainstalowałem wszystkie sterowniki (grafika, dźwięk itp) i po ponownym włączeniu komputera dzieje się znów to samo, tzn. komputer znów się restartuje po wyborze systemu. Kolejne próby robienia formatu były takie same jak na początku, nie ładowały się żadne składniki. Proszę o pomoc, szukałem w Internecie odpowiedzi, próbowałem wielu sposobów i nadal nic mi się nie udało. Proszę również o nie zamykanie tematu, sam chyba nie dam sobie rady z tym problemem.