logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowanie w grach samochodowych - brak reakcji na jednoczesne klawisze

Screamer151 13 Lip 2012 20:18 1025 6
REKLAMA
  • #1 11102803
    Screamer151
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam mam mały problem ze sterowaniem z klawiatury, otóż kiedy gram w jakąkolwiek samochodówkę pojawia się problem ze sterowaniem, nie mogę jednocześnie jechać na wprost i skręcać, kiedy próbuje to robić jedna z opcji nie działa. Np. naciskam przycisk z przyspieszeniem i w tym momencie chcę skręcić w lewo i nic samochód w ciągu dalszym jedzie prosto...
    Gdzie może leżeć tego przyczyna ?
  • REKLAMA
  • #2 11102846
    Dacomos
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Screamer151 napisał:
    Witam mam mały problem ze sterowaniem z klawiatury, otóż kiedy gram w jakąkolwiek samochodówkę pojawia się problem ze sterowaniem, nie mogę jednocześnie jechać na wprost i skręcać, kiedy próbuje to robić jedna z opcji nie działa. Np. naciskam przycisk z przyspieszeniem i w tym momencie chcę skręcić w lewo i nic samochód w ciągu dalszym jedzie prosto...
    Gdzie może leżeć tego przyczyna ?

Pewnie coś nie działa :D
    Wróżki szukasz może podasz więcej danych ?
  • REKLAMA
  • #3 11102894
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Zazwyczaj w budowie matrycy klawiatury.
  • REKLAMA
  • #4 11104978
    Screamer151
    Poziom 9  
    Dacomos napisał:

Wróżki szukasz może podasz więcej danych ?

A co więcej chciałbyś wiedzieć ???

A z tą matrycą klawiatury co należałoby zrobić ?
    Sorki za takie pytania, ale z elektroniką w pecetach jestem zielony... :)
  • REKLAMA
  • #5 11104987
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2515
    Podaj całą konfiguracje łącznie z zasilaczem moc model
    Klawiatura ps2 czy usb podmieniałeś na inną ?
  • #6 11105013
    Screamer151
    Poziom 9  
    Klawiatura to Media-tech MT1234. Kupiłem ją ok. 1,5 rok temu, była to jedna z tańszych klawiatur w markecie, wybór padł na nią bo wcześniejsza klawiatura odmówiła posłuszeństwa, a szybko potrzebowałem innej ;)
    Klawiatura jest na podłączeniem do USB. Innej klawiatury nie podłączałem
    W najbliższym czasie mam zamiar zmienić klawiaturę i interesuje mnie czy to wina klawiatury czy problem leży gdzie indziej.
  • #7 11105032
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2515
    Na dwoje babka wróżyła albo klawiatura albo coś innego - najprostsze pożyczyc i sprawdzic :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z klawiaturą podczas grania w gry samochodowe, gdzie nie może jednocześnie przyspieszać i skręcać. Odpowiedzi sugerują, że problem może wynikać z budowy matrycy klawiatury, co ogranicza jednoczesne naciśnięcie klawiszy. Użytkownik posiada klawiaturę Media-tech MT1234, podłączoną przez USB, i rozważa jej wymianę, aby sprawdzić, czy to rozwiąże problem. Inni uczestnicy dyskusji zalecają przetestowanie innej klawiatury, aby zdiagnozować źródło problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA