logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z klawiaturą - samoblokujące się klawisze

ReaperX 11 Lis 2008 22:01 1196 5
REKLAMA
  • #1 5728174
    ReaperX
    Poziom 12  
    Najprościej będzie, jak od razu opiszę jakiś przykład...

Gram sobie w Pure, wykonałem właśnie jakiś super trik, już mam lądować ale okazuje się, że kółka są skręcone w prawo... Zasuwam do mety, ostatnia prosta, ktoś mi siedzi na plecach, do mety kilka metrów i nagle quad sam skręca w którymś kierunku... Dotyczy to nie tylko kursorów, także innych klawiszy.

Problem pojawia się także w innych grach (Mass Effect, NFS, Colin) i na różnych klawiaturach. Zazwyczaj kupuję takie za kilkanaście/kilkadziesiąt złotych (media-tech itp).

Czy jest to wina tanich klawiatur?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5729879
    PH0ENIX
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    Zapytam od razu.....

Koła masz skrecone caly czas nawet gdy nie jest wcisniety zaden klawisz na klawiaturze, czy tez sa skrecone ale trzymasz wcisniety inny klawisz niz ten do skretu w lewo (np w przod) ?

Jesli pierwsza mozliwosc to nie wiem co sie dzieje, jesli natomiast druga to na 99% jest to wina klawiatury bo tez tak kiedys mialem i bynajmniej nie byla ona tania - poprostu wina lezy w jej elektronice i sposobie jej dzialania.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 5730175
    ReaperX
    Poziom 12  
    Koła potrafią być skręcone nawet wtedy, gdy nie dotykam żadnych klawiszy.

Kumpel dzisiaj wpadł na pomysł, ze to wina sterowników od karty graficznej... Chyba jutro kupię jakąś "lepszą" klawiaturę (A4Tech EVO Slim Moon Light za 25zł).
  • REKLAMA
  • #4 5730769
    michube
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Sterowniki karty graficznej to raczej ostatnia rzecz, ktora mogla tu zawinic. Nie zaszkodzi faktycznie sprobowac z jakas drozsza klawiatura ;)
  • REKLAMA
  • #5 5734096
    maciek89
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ja proponuje wejść menadżer urządzeń odinstalować sterownik klawiatury uruchomić ponownie komputer i wrzucić drivery od nowa, ale zapewne same się zainstalują. A zakładając, że masz klawiature pod usb to polecam instalacje sterowników do usb...
  • #6 5744196
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4880
    Równie dobrze mogą to być zaniki lub skoki napięcia na portach do których wpięta jest klawiatura .
    Podaj pełna specyfikację komputera wraz z marką i mocą zasilacza .
    Sprawdź czy na płycie gł. nie masz spuchniętych lub wylanych kondensatorów .

Ps. Klawiatura za 25 do 50 zł to nadal dolna półka cenowa .
REKLAMA