Mam problem z pralką, po kilku minutach pracy pralka zaczyna pobierać i wypuszczać wodę jednocześnie. Wiem, że podobne tematy nie raz były poruszane już na forum, wyczytałem, że to wina zaworu przesterowania, który jak się zepsuje pali też triak na module sterowania. Faktycznie zawór sprawdziłem i nie działa w dodatku ma zwarcie (zamówiony jest już nowy).
Problem pojawia się z płytką, nie jestem elektronikiem i nie wiem jak zdiagnozować, który element jest do wymiany, prąd nie dochodzi do zaworu przesterowania więc pewnie spalił się ten triak. Tylko który to? Zrobiłem zdjęcia płytki, jeżeli ktoś mógłby mi wskazać jakie elementy należy wymienić wraz z opisem (oznaczeniami zamienników) będę wdzięczny.

Problem pojawia się z płytką, nie jestem elektronikiem i nie wiem jak zdiagnozować, który element jest do wymiany, prąd nie dochodzi do zaworu przesterowania więc pewnie spalił się ten triak. Tylko który to? Zrobiłem zdjęcia płytki, jeżeli ktoś mógłby mi wskazać jakie elementy należy wymienić wraz z opisem (oznaczeniami zamienników) będę wdzięczny.