logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy GOY 1050D - Błąd E03 przy wirowaniu/odpompowywaniu/płukaniu

przemek.tomala 19 Lip 2012 00:22 895 0
REKLAMA
  • #1 11121158
    przemek.tomala
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    Witam, pralkami na co dzień się nie zajmuję, a tu jedna taka franca w domu posłuszeństwa mi odmówiła.
    Pralka odkąd ją kupiłem wywalała podczas prania E03, ale jeszcze niedawno wystarczało, że włączyłem ręcznie wirowanie i był spokój, nie spieszyłem się z naprawą, a tu:

Od dziś wyskakuje przy próbie wyprania/wypompowania/przepłukania/wirowania - słowem, nie da się nic zrobić.
    Wymieniłem silnik w pompce - nie pomogło ani trochę.
    czynności te nawet próbowałem robić z otwartym filtrem, żeby woda sama spłynęła - nie pomaga.
    Odłączyłem grzałkę (przewody zasilające, uziemienie zostawiłem) - próba wirowania i nadal to samo.

Mam wrażenie, że błąd(przynajmniej przy wirowaniu) wyskakuje zawsze w tym samym momencie, jeszcze zanim zacznie wirować właściwie (program wirowania ma trwać 8 minut, przez 6 pierwszych mieli powoli i na 2 min do końca: E03

Czytałem że może być to także wina hydrostatu lub kubka(choć nawet nie wiem czy to w niej występuje, nie zlokalizowałem a nie znam się na tym), lecz tych elementów nie sprawdziłem, wykluczyłem logicznie - w końcu przy wirowaniu ciśnienia nie ma (a nawet z zakręconą wodą próbowałem).
  • REKLAMA
REKLAMA