logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

brak bootmgr po formacie i przerwanej instalacji win7

ludwikas 10 Sie 2012 00:21 4488 4
REKLAMA
  • #1 11193182
    ludwikas
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam, mój problem wygląda następująco: z płyty chciałem wgrać na nowo windowsa, doszedłem do etapu "trwa instalowanie systemu windows, rozpakowywanie plików itd". Było to po sformatowaniu partycji. Jednak nagle odłączyli mi prąd i komputer padł. Po ponownym uruchomieniu (mam ustawione, żeby bootowało z cd) wyskakuje "brak BOOTMGR, naciśnij ctrl+alt+del". Przy próbie odpalenia z hdd to samo. Co robić? proszę o szybką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 11193217
    kone4
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    NA PEWNO jak próbowałeś zbootować płytę to zboowowałeś dysk
    ja na starym kompie mam rozwalonego boot menagera i za każdym razem jak podłączę inny dysk to mi wywala ten error, jeśli jest to windows7 to tam masz skuteczne narzędzia do naprawy tego błędu, wystarczy poczytać na necie
  • REKLAMA
  • #3 11193222
    ludwikas
    Poziom 9  
    szczerze to w komputerach jestem raczej zielony... więc prosiłbym o pomoc. Ustawiam i w Biosie żeby mi bootowało cd, mam coś jeszcze przy F12 MultiBoot Selection Menu i też klikając w cd, i gdy to cd słychać że się odpala, komunikat 'brak bootmgr'. Jest to (albo i był) win7. ale nie mogę odpalić instalatora...
  • REKLAMA
  • #4 11193449
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Sformatuj partycję systemową z linuksa liveCD. Gparted z partedmagic będzie w sam raz.
    W tym wątku jest link do partedmagic.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2216128.html#10522846
    Jeżeli nie masz żadnych danych na dysku to usuń wszystkie partycje i załóż nowe.
    Pozdrawiam
  • #5 11193818
    ludwikas
    Poziom 9  
    problem rozwiązałem poprzez boot z usb. do zamknięcia
REKLAMA