logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dziwny przypadek z.. miernikiem? :D

rnd0mb 11 Sie 2012 23:27 1235 4
  • #1 11199401
    rnd0mb
    Poziom 27  
    Ocena: 75
    Umieszczam ten temat w tym dziale, ponieważ mój problem jest śmiechu warty. Od niedawna mam nowy, najtańszy miernik uniwersalny za 15 zł o oznaczeniach DT-830B. Było to konieczne, ponieważ poprzedni, za 20zł (:O), który służył mi od roku zlikwidował pies. Po paru dni użytkowania mojego nowego miernika, zaczęła występować dziwna anomalia. Po przełączeniu miernika, na np. pomiar prądu stałego, zaczyna wykrywać napięcie wahające się do 1 volta... znikąd :D. Ponowne włączanie nie pomaga. Jedynym rozwiązaniem jest mocniejsze uderzenie o biurko :D. Jeśli ktoś wie, dlaczego tak się dzieje, bardzo proszę o odpowiedź, bo obawiam się, że przy aktualnym sposobie rozwiązania tego problemu, miernik długo nie podziała. Pozdrawiam.
  • #3 11199434
    rnd0mb
    Poziom 27  
    Hmm, bateria padła po paru dniach, niezbyt częstego używania? Poza tym nie sądzę, że tak by się to objawiało.
  • #4 11199444
    @Kamil
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Może była jakaś "lewa".
    Jest tak że jak bateria jest słaba to na mierniku może pojawiać się napięcie znikąd itd. Głupieje ogólnie.
  • #5 11199473
    rnd0mb
    Poziom 27  
    Problem rozwiązał się sam, po rozkręceniu i skręceniu miernika. :D
    Widać, chińskie tak już ma... ^^
    Dziękuję za chęci, pozdrawiam .
REKLAMA