folciqz12 napisał: wezmę sygnał bezpośrednio z głośnika prowadząc go przez płytkę do wejścia we wzmacniaczu?
Z radia do wzmacniacza. Chodzi mi o wzmocniony sygnał z radia który chciałbym za pomocą rezystorów osłabić i wpuścić na wzmacniacz celem posłania go do skrzyni.
Dodano po 27 [minuty]:
black.jack98 napisał: Witam. Przeanalizowałem schemat i nie powinno być problemu. Wystarczy wstawić elementy, chyba że na płytce znajdują się krosy w obwodzie sygnału na to gniazdo ale na schemacie tego nie widać. Problem stanowi fakt, że elementy te, z wyjątkiem elektrolitów, to elementy SMD.
Wlutuj te elementy;
kondensatory;
C320,C330,C340,C350- 10uF/6,3-25V
C321,C331,C341,C351- 100pF
Rezystory;
R320,R330,R340,R350- 330Ω
R321,R331,R341,R351- 22kΩ
R322,R332,R342,R352- 180Ω
Pozostają jeszcze tranzystory kluczujące (wyciszające), ale jeśli ich brak nie będzie uciążliwy, np szum w momencie zmiany pamięci stacji radiowej lub samego strojenia radia, można by je sobie darować wraz z kilkoma dodatkowymi elementami.
.
Mleczyk89 napisał:
Na niebiesko mostki, czerwone to kondensatory o których była mowa wcześniej.
Na pomarańczowo teoretycznie wyjście tylne/sub, choć nie wiem czy będzie funkcjonować ze względu na brak informacji w procku o nim.
Jeżeli nie będzie funkcjonować podam inne punkty do których trzeba będzie się podłączyć.
Niestety ten pomysł nie działa jak kolega poniżej napisał prawdopodobnie brak informacji w procku sygnał z radia nie wychodzi.
Pozostaje łapać sygnał zanim zostanie on wzmocniony przed końcówką mocy
Czy możecie mnie poinstruować gdzie ten sygnał łapać ?
Najchętniej podpiął bym się do układu TDA7718N-X IC161 pod nóżkę 16 i 17 out SW (chyba jest to wyjście na subwoofer) i masy GND 15 jednakże jest to nie możliwe, żeby móc za pomocą kabla cinch wpiąć się do wzmacniacza do którego chcę podpiąć skrzynie.
Więc zatem gdzie szukać?
Czy może to być nóżka 20 i 21 oraz masa(bądź gdzie) czy masa raczej pod 15