logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simson S51 - nie odpala po wymianie simeringów i czyszczeniu gaźnika

marek2297 14 Sie 2012 16:52 594 5
REKLAMA
  • #1 11208384
    marek2297
    Poziom 2  
    Witam mam problem z Simsonem s51 a mianowicie nie chce on odpalić .
    Ostatnio razem z ojcem chcieliśmy wymienić linkę od gazu (bo sie postrzępiła) oraz błotnik tylny . Przy okazji rozkręciliśmy i wyczyszczaliśmy gaźnik nic nie zmieniając . Na początku pojeździł z 2 dni po czym kiedy usłyszałem strzał z wydechu zgasł i nie odpalił . Sprawdziliśmy i okazało sie że simering wywaliło (tam od strony sprzęgła) . Został wymieniony i nic, wiec sprawdziliśmy 2 przy magnecie . Też go wymieniliśmy bo był krzywo wsadzony, albo go tez wywaliło . Tam przy magnecie wszystko ok . I dalej nic . Iskra jest ładna niebieska nawet lekko granatowa. Przed remontem jeździł . Nie mam pojęcia co mu może być . A temat dodałem bo w innych nic podobnego nie znalazłem . Proszę pomóżcie . :cry:
  • REKLAMA
  • #2 11208408
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11208864
    marek2297
    Poziom 2  
    Tak bo sprawdzałem czy czasem pierścienie nie pękły ale wszystko jest ok . Przed chwilą udało mi sie go zapalić na 1 sekundę . Odpalił obroty poszły w górę i nagle zgasł . Coś jakby brakowało iskry . Ale świeca jest nowa . Jeszcze spróbuje go pociągną innym simkem i zobaczyć o co chodzi .
  • REKLAMA
  • #4 11209035
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 11210754
    marek2297
    Poziom 2  
    Dzięki spróbuje jeszcze zmienić ten gaźnik na inny . Dzisiaj rano mój kumpel pociągnął mnie innym simkiem i jak już sie rozpędziliśmy wrzucam bieg i po chwili simek załapał . Ciągnął mnie przez jakieś 2 km (po polach :D) i simek cały czas na luzie chodził . Dopiero jak sie zatrzymaliśmy i prędkość zaczęła sie zmniejszać zaczął sie dławic i zgasł . ;(
  • #6 11210905
    lukkii
    Poziom 17  
    Ocena: 131
    A ciśnienie sprawdzałeś? Iskre?
REKLAMA