logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Aplikacja] - klient do obslug portu szeregowego

loganek2 16 Sie 2012 23:00 1443 0
REKLAMA
  • Cześć,
    Chciałbym się z Wami podzielić swoją aplikacją, służącą do odbierania/wysyłania danych z portu szeregowego. Już na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jest to wersja beta, dla tego mile widziane osoby, które chciałyby używać tej aplikacji eksperymentalnie, i zgłaszać usterki.
    Jeśli chodzi o funkcje, to oczywiście odbieranie i wysyłanie danych po RSie. Ponadto możemy definiować dowolną ilość makr, a także ustalać ramkę danych, i obierać jej wartości. Jest to wersja 1.0 i wymaga kilku poprawek(na pewno nie wszystkie błędy zostały wykryte, ale już teraz wiem, że muszę popracować nad wydajnością), mam jednak też plany co do wersji 1.x i 2.0. Mianowicie, w 1.X na pewno pojawi się możliwość rysowania poszczególnych zmiennych ramki danych na wykresie, natomiast w wersji 2.0 chciałbym dodać zdalną obsługę portów po tcp/ip, a w 2.x wersje językowe.
    Jeśli chodzi o miejsce, z którego można poprać program, to jest to strona projektu:
    http://f-rs232-client.3owl.com/ Tam też możecie zobaczyć screeny, zgłaszać wszelkiego rodzaju błędy czy pomysły odnośnie programu(mało wspólnego mam z portami szeregowymi, więc pewnie nie znam większości właściwości, jakie wymagane są od takiego programu). Myślę że znajdzie się chociaż kilka osób, którym przyda się ten program, i które pomogą w jego rozwoju:)

[Aplikacja] - klient do obslug portu szeregowego [Aplikacja] - klient do obslug portu szeregowego

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    loganek2
    Poziom 17  
    Specjalizuje się w: c# .net / c++ / php / mysql
    loganek2 napisał 103 postów o ocenie 4, pomógł 29 razy. Mieszka w mieście Ćwiklice. Jest z nami od 2010 roku.
  • REKLAMA
REKLAMA