logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsza żywica do zalewania cewek i magnesów - rekomendacje i zamienniki

Kertoip95 21 Sie 2012 21:02 6507 6
REKLAMA
  • #1 11231691
    Kertoip95
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Szukałem i spotkałem się z różnymi opiniami ale nic konkretnego nie wyszło z moich poszukiwań. Chciałbym się was poradzić jaka żywica jest najlepsza do zalewania cewek i magnesów ( najlepiej też firma ), albo o jakiś zamiennik żywicy.
  • REKLAMA
  • #2 11232275
    damian_11bos
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Ja do podobnych celów używam zwykłej żywicy poliestrowej. Zamawiam z internetu nie firmową jakiś noname. Do jakich celów dokładnie chcesz ją użyć?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 11232281
    Kertoip95
    Poziom 10  
    Robię małą amerykankę i tak jak już napisałem chce nią zalać cewki i magnesy.

Czy taka się nada? zywica-poliestrowa-konstrukcyjna-faktury-
    Moderowany przez ANUBIS:

3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11235860
    darek4168
    Poziom 21  
    Ocena: 346
    Z tego co kiedyś czytałem, to taką amerykankę robi się na żywicy epoksydowej. Poszukaj na tym forum, na pewno znajdziesz.
  • #5 11236592
    Kertoip95
    Poziom 10  
    Szukałem na forum, za dużo tu nie ma o żywicach a jak już jest to zdania są podzielone (tak samo zresztą jak w tym temacie). Może ktoś robił amerykankę i pamięta jakiej żywicy użył i jak się sprawuje?

A ta się nada? Link
  • Pomocny post
    #6 11240592
    damian_11bos
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Potwornie droga w porównaniu do tego co ja zamawiałem z alledrogo, może przez to, że to epoksydowa. Zawsze stosowałem poliestrowe, dlatego o tych drugich nie mogę się w żaden sposób wypowiedzieć.
    Dodam że z aukcji zamawiałem poliestrową z płynnym utwardzaczem 12zł za kg, z tym że aby uzyskać taką cenę musiałem zamówić 5 kg.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 11240740
    Kertoip95
    Poziom 10  
    Ok dzięki za pomoc, zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wyboru żywicy do zalewania cewek i magnesów, z naciskiem na zastosowanie żywicy poliestrowej oraz epoksydowej. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami, wskazując, że żywica poliestrowa jest tańszą opcją, podczas gdy epoksydowa jest droższa, ale może być bardziej odpowiednia do tego typu zastosowań. Wspomniano o zamówieniach z internetu, gdzie żywice poliestrowe z płynnym utwardzaczem można nabyć w korzystnych cenach. Użytkownicy podkreślali, że opinie na temat żywic są podzielone, a konkretne rekomendacje są trudne do znalezienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA