Witam.
Centralka jest zainstalowana u klienta jakis rok.
Problm pojawił sie ostatnimi czasy, polegał początkowo na tym ze port systemowy nr1 zwiesił sie -aparat systemowy panasonica w tym momencie przestał funkcjonowac(totalnie głuchy).
Wyłączyłem centralke z zasilania- po kilku chwilach podniosła sie bez efektu! Dalej przeprowadziłem z mikroswitcha w centralce Reset miekki, w tym momencie systemówka sie obudziła, działała 1 dzień i sytuacja sie pwotórzyła.
Tyle ze tym razem nawet reset nie pomaga.
Przez chwile po resecie(2sek)w słuchawce systemówki słychac sygnał zgłoszenia centrali po czym znów tel.jest całkiem głuchy.
Aparat na innym porcie działa ok.
Centrala jest nie uziemiona.
Kabel połaczniowy port-systemówka podstawiłem.
Ma moze ktoś soft do programowania tej centralki?
(ja ja programuje z palca)
Miał moze ktos podbny przypadek?
Pozdrawiam!
Centralka jest zainstalowana u klienta jakis rok.
Problm pojawił sie ostatnimi czasy, polegał początkowo na tym ze port systemowy nr1 zwiesił sie -aparat systemowy panasonica w tym momencie przestał funkcjonowac(totalnie głuchy).
Wyłączyłem centralke z zasilania- po kilku chwilach podniosła sie bez efektu! Dalej przeprowadziłem z mikroswitcha w centralce Reset miekki, w tym momencie systemówka sie obudziła, działała 1 dzień i sytuacja sie pwotórzyła.
Tyle ze tym razem nawet reset nie pomaga.
Przez chwile po resecie(2sek)w słuchawce systemówki słychac sygnał zgłoszenia centrali po czym znów tel.jest całkiem głuchy.
Aparat na innym porcie działa ok.
Centrala jest nie uziemiona.
Kabel połaczniowy port-systemówka podstawiłem.
Ma moze ktoś soft do programowania tej centralki?
(ja ja programuje z palca)
Miał moze ktos podbny przypadek?
Pozdrawiam!