logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala Panasonic KX-TA308 - problem z połączeniami po przeniesieniu

krykiet 08 Cze 2006 19:05 1535 5
REKLAMA
  • #1 2710926
    krykiet
    Poziom 11  
    Witam serdecznie. Mam nastepujacy problem z wyzej wymieniona centrala: konieczne bylo przeniesienie przylaczy telefonicznych oraz centrali na inne miejsce. Przed przeniesieniem nie bylo zadnego klopotu z wychodzeniem na zewnatrz, natomiast po przeprowadzcze przy wybieraniu 9 na klawiaturze centrala raz wypuszcza nas na zewnatrz a raz nie. Srednio dzieje sie tak co drugi raz. Dodatkowo pojawilo sie jeszcze takie zjawisko ze po wybrani numeru do firmy centrala puszcza jeszcze jeden sygnal dzwonienia po rozlaczeniu rozmowy. do centrali podpiete sa: 6 numerow zewnetrznych oraz 16 telefonow wewnetrznych.
    prosze serdecznie o pomoc i z gory dziekuje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2710972
    tofik_1
    Poziom 2  
    Witam, jesli chodzi o wychodzenie to czy problem jest ze wszystkich nr. wew.? I jaki jest objaw po 9 cisza czy niedostępność? Jesli cisza to prawadopodobnie cos jest nie tak z linia zewnętrzna moze któraś jest głucha. Sprawdz wybierajac od 81 do 86(ustawienia fabryczne wchodzi na konkretna linie od 1 do 6) czy masz na kazdej sygnał. Natomiast drugi problem to według mnie normalka, że połączenie przychodzące nie jest natychmiast rozłączane?
  • REKLAMA
  • #3 2711016
    krykiet
    Poziom 11  
    tofik_1 napisał:
    Witam, jesli chodzi o wychodzenie to czy problem jest ze wszystkich nr. wew.? I jaki jest objaw po 9 cisza czy niedostępność? Jesli cisza to prawadopodobnie cos jest nie tak z linia zewnętrzna moze któraś jest głucha. Sprawdz wybierajac od 81 do 86(ustawienia fabryczne wchodzi na konkretna linie od 1 do 6) czy masz na kazdej sygnał. Natomiast drugi problem to według mnie normalka, że połączenie przychodzące nie jest natychmiast rozłączane?

po 9 cisza absolutna na wszystkich aparatach podlaczonych do centralki natomiast reszte sprawdze juz jutro i dam znac bo dzis troche pozno ;) wszystkie numery zewnetrzne dzialaja... sprawdzam to dzwoniac pokolei na kazdy z nich z zewnatrz i telefon na jack01 dzwoniza kazdym razem. Czy nie moze to byc wia zlego okablowania telefonicznego za centralka ?

jako ciekawostke moge podac ze numer na zewnatrz wychodzi kiedy nacisniemy 9 przed tym kiedy w sluchawce pojawi sie sygnal linni. w innym przypadku nie
  • REKLAMA
  • #4 2711410
    pol_s
    Poziom 25  
    Ocena: 34
    A te linie nie masz przypadkiem w PBX ie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2711651
    tofik_1
    Poziom 2  
    krykiet napisał:

jako ciekawostke moge podac ze numer na zewnatrz wychodzi kiedy nacisniemy 9 przed tym kiedy w sluchawce pojawi sie sygnal linni. w innym przypadku nie

wygląda jakby było coś ustawione (bp. gorąca lina ) spróbuj 790 kasuje ustawienia jacka(wew).
  • #6 2712381
    krykiet
    Poziom 11  
    tofik_1 napisał:

wygląda jakby było coś ustawione (bp. gorąca lina ) spróbuj 790 kasuje ustawienia jacka(wew).

wszysto fajnie i zgrabnie tylko nie moge dostac sie na centralke(firma ktora ja montowala zmienila haslo i nigdzie go nie zostawila a teraz juz nie istnieje). cala papierologia tez dziwnym trafem zniknela. gdyby ktos mial gdzies manuala do niej to prosze podeslac go do mnie na maila Krykiet(_to_usun_malpa_)o2.pl model KX-TA308
REKLAMA