logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować jeden pilot do bram Beninca i FAAC z FIX?

pitula0 24 Sie 2012 18:42 3201 6
REKLAMA
  • #1 11241937
    pitula0
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Moim kolejnym problemem jest to, że chciał bym posiadać jeden pilot do 2 bram beninca i bramy faac z sterownikiem fix. Posiadam pilota do fixa i brama działa ale czy ten pilot będzie pracował z bramą garażową beninca. Co mam uczynić, czy trzeba coś dokupić, czy może jakoś zaprogramować.?
  • REKLAMA
  • #2 11242156
    bambek313
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    Możesz sobie dokupić radioodbiornik zewnętrzny np. dedykowany pod FAAC i podłączyć go do automatów Benica lub prościej, jeden radioodbiornik obsługujący piloty Benica podłączyć pod centralę Faac .
  • REKLAMA
  • #3 11242162
    pitula0
    Poziom 9  
    tak ale ja posiadam już 4 piloty które działają z bramą z radiem fix, W takim układzie co byś polecał? Jakie miej więcej są to koszty? Rozumię że te piloty uniwersalne nie zadziałają z faac 740 z radiem fix i bramą garażową beninca?
  • #4 11242375
    bambek313
    Poziom 10  
    Jeżeli masz cztery piloty Fix ,których chcesz używać musisz dokupić radioodbiorniki obsługujące te piloty.
    http://proxima.pl/index.php?menu=oferta&sub=dom
    Przejrzyj sobie tę stronę. Sterownik radiowy NM FIX jest dużo tańszy od oryginalnych i bardzo łatwo się je programuje. Całkowity kosz myślę, że max 150zł.

P.S
    Zaczynaj posta wielką literą ;)

Dodano po 7 [minuty]:

A ilu kanałowe masz piloty?
  • REKLAMA
  • #5 11242759
    tapczan0
    Poziom 22  
    Ocena: 169
    Dokładniej:
    Załączniki:
    • Radilolinia NM CMYK FAAC print.pdf (1.01 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 11246547
    pitula0
    Poziom 9  
    Piloty mam 4 kanałowe
  • #7 11247261
    bambek313
    Poziom 10  
    Czyli wszystko jest ok;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania, aby zaprogramować jeden pilot do dwóch bram Beninca oraz bramy FAAC z systemem FIX. Otrzymuje sugestie dotyczące zakupu zewnętrznego radioodbiornika, który można podłączyć do automatów Beninca lub użycia radioodbiornika obsługującego piloty Beninca z centralą FAAC. Wskazano również, że posiadane piloty FIX wymagają dodatkowych radioodbiorników, które są tańsze i łatwe w programowaniu. Koszt takiego rozwiązania szacowany jest na maksymalnie 150 zł. Użytkownik potwierdza, że ma piloty 4-kanałowe, co jest zgodne z proponowanymi rozwiązaniami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA