logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jetta II 1.6 (1989) - gaśnięcie silnika na luzie po rozgrzaniu, gaźnik?

qwertunia 22 Sty 2005 22:30 1407 4
REKLAMA
  • #1 1161972
    qwertunia
    Poziom 2  
    Witam,
    posiadam Jette II 1,6 gaźnik (89r). Od pewnego czasu mam problemy z obrotami silnika, gdy jest rozgrzany. Od uruchomienia auta wszystko zachowuje się OK do momentu, gdy silnik jest już prawie rozgrzany. Wtedy przy hamowaniu i na luzie zaczynają mi gwałtownie spadać obroty i silnik gaśnie. Czasem zachowuje się w ten sposób ok. 5 minut, ale najczęściej niestety trwa to ok. pól godziny. Po tym czasie, gdy silnik zgaśnie kilka, kilkanaście razy obroty stabilizują sie i silnik pracuje normalnie. Podejrzewam gaźnik, ale byłam już w dwóch warsztatach i w każdym po czyszczeniu i regulacji dzieje się nadal to samo. Dziękuje z góry za wszystkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 1166022
    Rocaria
    Poziom 17  
    Ocena: 78
    Z mojego doswiadczenia w serwisie VW wiem że należy rozebrać gażnik i go przeczyścić.A następnie wyregulować na analizatorze spalin.Na zimnym chodzi bo mieszanka jest bogata w paliwo(chodzi na ssaniu)
  • REKLAMA
  • #3 1169055
    kabulio
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Może uszkodzeniu uległa membrana od serwa?
  • REKLAMA
  • #4 1169283
    qwertunia
    Poziom 2  
    wczoraj stwierdzili, że to siłownik przy gaźniku....jakoś nie jestem przekonana, czy tym razem diagnoza jest trafna
  • #5 1169492
    Artwin
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Jaki to gaźnik ?
REKLAMA