logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pomocy ! Pomóżcie mi usunąć Sassera bo nie wiem jak !

Piotrek22051990 23 Sty 2005 09:01 2522 8
REKLAMA
  • #1 1162365
    Piotrek22051990
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Siema . Pomóżcie mi usunąć sassera bo restartuje mi komputer kilka razy dziennie i to jest juz denerwujące . Pokazuje mi sie ze system zamknie mi sie po upływie 60 sekund . Jak znacie jakies stronki badz wiecie jak to usunąć POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!! Z GÓRY DZIĘKI ....
  • REKLAMA
  • #2 1162369
    korneliusz
    Poziom 16  
    Ocena: 124
    Jak go usunąć to nie wiem (chyba że antyvirem), ale jak ci się pokaże okienko odliczania możesz kliknąć: Start -> Uruchom -> i wpisać [shutdown -a] (bez nawiasów), to zatrzymuje odliczanie...
  • REKLAMA
  • #3 1162382
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 740
    Masz tu narzędzie do usuwania tego robactwa:
    Załączniki:
    • Sasser.MksClean.exe (77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 1162621
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    A jak chcesz miec wiecej czasu na usuniecie tego dziadostwa to zmien czas np. o godzine do tylu. I mozesz przez ten czas cos nawojowac.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1195120
    Piotrek22051990
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Siema. Pomóżcie mi usunąć SASSERA !!!!! bo restartuje mi komputer . I Pomóżcie mi podac nazwe najlepszego programu p2p sciągajocego mp3 , filmy oraz inne zeczy . z góry dzieki !!!

-----------------------------------------
    2 tematy scalono
    j.

:arrow: https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php
  • #7 1195130
    Grysik
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    proponuję użyć szukaj - są nawet poprawki do windy
  • REKLAMA
  • #8 1195218
    Pamil
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    e-Mule to jest jeden z lepszych.
    Napisz, czy uruchamia się Windows i jaki masz zainstalowany. Jak nie startuje Windows, to pozostaje dyskietka startowa i FDISK. Jeśli się uruchomi wciśnij klawisze Alt+Ctrl+Delete i szukaj nitypowej nazwy programu, który uruchomił się przy starcie. Zakończ ten program i poczekaj czy będzie restart. Jeśli nie to trafiłeś. Trzeba znaleść wszystkie pliki o tej nazwie i usunąć, a szczególnie z rozszerzeniem ...exe. Ale gdzieś w internecie jest program do jego usuwania. Możesz spróbować DOS-owym Mks-Vir -em.
  • #9 1195261
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Słuchajcie, najpierw czytajcie przyklejone tematy i używajcie przycisku Szukaj, tam naprawdę jest rozwiązanie większości Waszych problemów !!!
    Dopiero później zakładajcie nowy temat !!!
    Saser:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic217889.html
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic230879.html
    programy P2P:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic236438.html

To tylko przykłady znaleźć można naprawdę wiele ...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wirusem Sasser, który powoduje wielokrotne restarty komputera i wyświetla odliczanie do zamknięcia systemu. W odpowiedziach zalecane jest użycie programów antywirusowych oraz specjalnych narzędzi do usuwania Sasser. Podano linki do stron z instrukcjami krok po kroku oraz do programów do usuwania tego robaka. Sugerowano także zmianę czasu systemowego, aby wydłużyć czas na reakcję przed restartem. Wskazano na możliwość zatrzymania odliczania poprzez wpisanie odpowiedniej komendy w oknie Uruchom. Dodatkowo podkreślono konieczność korzystania z funkcji Szukaj na forum, gdzie dostępne są poprawki i szczegółowe porady dotyczące Sasser. W przypadku problemów z uruchomieniem Windows zalecane jest użycie dyskietki startowej i narzędzi takich jak FDISK czy Mks-Vir do usuwania wirusa. W dyskusji pojawiły się także rekomendacje programów P2P, np. eMule, jednak główny nacisk położono na metody usuwania Sasser i zapobieganie restartom systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA