logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

President Teddy - opinie, działanie w mieście i trasie, jaka antena?

28 Sie 2012 20:36 40725 10
REKLAMA
  • #1 11256002
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 11258561
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11265148
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 11265191
    .Labrador
    Poziom 26  
    Ocena: 108
    mat321_ napisał:
    Czy są może jakieś lepsze CB Radia w tej cenie co Teddy ? do 300zł

W tym przedziale cenowym trudno coś kupić co by mogło zadowolić w pełni.Godne zainteresowania jest również radio model; Lafayette Atena.
    Nie wiem dlaczego zastanawiasz się nad Presidentem Teddy,to przyzwoite radio za tą cenę.
  • #5 11265244
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 11820156
    1,4kat
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kupiłem Presidenta Teddy w miejsce starego Inteka 110 plus i powiem ci że specjalnie różnicy nie widzę. Radio jak radio, automatyczna blokada szumów ASC niby fajny bajer ale wydaje mi się że skręcając w Inteku ręcznie squelch efekt był ten sam. Trochę drażni sekundowy szum po rozłączeniu rozmówcy, ale myślę że można się przyzwyczaić. Radyjko chodzi na krótszej marketowej antenie ale wydaje mi się że odbiera trochę lepiej niż moje stare radyjko (chyba że chcę tak uważać). Czytałem że te radia wolą dłuższe anteny, muszę wypróbować je na Sirio145. W podobnej cenie wart uwagi jest Uniden pro 520xl. Mój ojciec takie ma i odbiera czyściutko, tyle że Uniden nie spełnia jakich tam norm i nie wiem jak to jest używaniem tego radia w naszym kraju.
  • #7 11823627
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 11824037
    1,4kat
    Poziom 11  
    Zauważyłem również że w Teddym słychać cichutkie wycie wraz z silnikiem. W Inteku tego nie miałem. SWR poniżej 1,5 więc nie jest chyba źle choć w starym radiu był większy i była cisza. To mój pierwszy President (i do tego jest z niziutkiej półki) więc może zbyt wiele oczekuję. Próbował ktoś Inteka 760 plus?
  • #9 11861940
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 11875659
    msepl
    Poziom 26  
    Ocena: 189
    Teddy dobry lub lepszy od innych w tej klasie sprzętu. Popatrz na radia firmy Yosan - według mnie rewelacja, a w podobnej cenie.
  • #11 11881826
    1,4kat
    Poziom 11  
    Zmieniłem w Teddym antenę an Sirio145 no i zasięg jest lepszy. Złapałem gościa nadającego 30 km ode mnie. Fakt że facet nadaje z jakiegoś stacjonarnego nadajnika ale na starym Inteku z tą anteną nigdy go nie słyszałem. Więc zasięg jest większy. Gdyby nie brak rf gain byłoby super radyjko.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat radia CB President Teddy, które cieszy się pozytywnymi opiniami w przedziale cenowym do 300 zł. Wiele osób podkreśla, że radio sprawdza się zarówno w mieście, jak i w trasie, chociaż niektórzy zauważają, że różnice w jakości odbioru w porównaniu do innych modeli, takich jak Intek 110 czy Uniden Pro 520XL, są minimalne. Użytkownicy rekomendują anteny, takie jak Sirio AS 100MAG i Sirio 145, które poprawiają zasięg i jakość sygnału. Wspomniano również o problemach z szumem oraz braku funkcji RF Gain w modelu Teddy. Ogólnie, President Teddy jest uznawany za solidny wybór w swojej klasie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA