logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router EPC3925 + Galaxy Tab = źle działający bezprzewodowy internet w domu

Archound 03 Wrz 2012 13:33 2202 10
REKLAMA
  • #1 11274256
    Archound
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, mam w domu Router Cisco EPC3925, internet na PC mam po kablu, a reszta urządzeń domowych korzysta z wifi.

Internet bezprzewodowy chodzi świetnie na moim nowym laptopie Acera (działa szybko, ściąga do 2 MB/s), ale mam ogromne problemy z częstym jego przerywaniem na urządzeniu Samsung Galaxy Tab GT-P1010.

Nie da się swobodnie przeglądać internetu, synchronizacja z mailem jest tragiczna. Ściąganie czegokolwiek z google play to koszmar.

Na uczelni, czy w miejscach gdzie są darmowe hot spoty, nie mam najmniejszego problemu z internetem, wszystko chodzi świetnie.

Mój stary laptop (jakiś 6-7 letni) również nie radzi sobie za dobrze z wifi, niemniej jest o niebo lepiej niż na tablecie.

Nie ma takiej sytuacji, że urządzenia pracują jednocześnie, więc nie ma mowy o zajmowaniu przez któreś z nich całej przepustowości.

Co polecacie zrobić? Wymienić router :D?
  • REKLAMA
  • #2 11274346
    EndriusG
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    zmień szyfrowanie w routerze na WEP, ponieważ większość androidów nie radzi sobie z WPA
  • #3 11276642
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 11276853
    EndriusG
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    jak ktoś będzie chciał to nawet WPA go nie powstrzyma
  • #5 11277240
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 11277496
    freetz_master
    Poziom 31  
    Ocena: 156
    EndriusG napisał:
    jak ktoś będzie chciał to nawet WPA go nie powstrzyma

Co prosze?

Jak ktos ma do zabawy komputerek z 8-16 rdzeniami, 120 GB RAM i pare latek czasu, to moze poprobowac sie zblizyc do klucza.
  • REKLAMA
  • #7 11277879
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 741
    Odpal na laptopie INSSIDER-a i pokaz wynik skanowania otoczenia. Update sterowników do kart sieciowych.
  • REKLAMA
  • #8 11278152
    kolszak
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Zamiast słuchac tych głupot, zadzwoń do swojej kablówki powiedz o problemie, na tym sprzęcie można odpalić MIB'em drugą antenę, czasem to rozwiązuje problem. Ogólnie sam widziałem ze ten model karty wbudowanej w ten modem ma problemy u mnie np. po jakimś czasie z Intelem 3945 ABG.(PS z praktyki Ci powiem, że lepiej napisać maila niż dzwonić...) Ludziom którzy podpowiadają Ci jak zmienić parametry modemu kablowego który pobiera dane z pliku cfg podziękuj...
  • #9 11278273
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 741
    Link - Poczytaj trochę o niewydolnym wifi na tym sprzęcie i sadze, że najlepsze dla ciebie rozwiązanie jest dokupienie własnego AP/Routera.
  • #10 11278313
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 11278655
    kolszak
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    hermes-80 napisał:
    Link - Poczytaj trochę o niewydolnym wifi na tym sprzęcie i sadze, że najlepsze dla ciebie rozwiązanie jest dokupienie własnego AP/Routera.

Zero merytoryki w tym linku, po co ma kupować router skoro płaci za usługe z opcją WiFi u usługodawcy. Modem w poprawnej konfiguracji spisuje sie świetnie, w pełni wspiera D3.0 a co za tym idzie ipv6, związku z tym wszystkie urządzenia ładnie sie konfigurują w dualstacku. Wyssane z placa problemy jakies "bloggera" noname nie oznaczaja ze sprzet jest do d.... i nalezy go wywalic, rownie dobrze moze byc instalacja RF rozwalona u autora postu i jest ogolny problem a widzi to głównie na polaczeniu bezprzewodowym. Po za tym jak kupi sobie router to bedzie mial dwa urzadzenia CM + router, jaki tego sens? Co do zasiegu tego modemu - nie ma problemu w tym linku to sa jakies brednie o tym mieszkaniu 50m2, uzywam tego sprzetu na znacznie wiekszej powierzchni.

Reasumujac calkiem dobry sprzet tylko niech sprawdza jego funkcjonalnosc ludzie ktorzy w tym siedza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z działaniem bezprzewodowego internetu na tablecie Samsung Galaxy Tab GT-P1010, podczas gdy inne urządzenia, takie jak laptop Acer, działają bez zarzutu. Problemy obejmują przerywanie połączenia, wolne synchronizacje oraz trudności w pobieraniu aplikacji. Użytkownicy sugerują różne rozwiązania, w tym zmianę szyfrowania z WPA na WEP, co jednak budzi kontrowersje ze względu na bezpieczeństwo. Inne propozycje obejmują przestawienie routera Cisco EPC3925 na tryb G, aktualizację sterowników kart sieciowych oraz kontakt z dostawcą internetu w celu uzyskania pomocy. Niektórzy użytkownicy podkreślają, że modem działa dobrze, ale brak możliwości konfiguracji może wpływać na wydajność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA