logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP SP3 - Instalator wyłącza się po instalacji Mass Effect i DirectX 9

Piterixos 03 Wrz 2012 16:06 2775 4
REKLAMA
  • #1 11274734
    Piterixos
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    Usługa instalatora Windows wyłącza się ot tak bez powodu, przez co nie mogę zainstalować np gry Mass Effect. Gra instaluje się całkowicie, ale po zakończeniu pisze, że przygotowywany jest instalator, po czym wywala błąd, że nie jest dostępny. Gdy próbuję odpalić grę psize, że wystąpił problem z aplikacją o koniec pieśni. Usługa wyłącza się w momencie gdy gra niby kończy się instalować, choć tak naprawdę to nie koniec.

To jeden z tych problemów, które skomentuję krótko:

Debilny Windows XP

Komp świeżo po formacie z SP3 oraz aktualnymi wszystkimi sterami.

Zasadniczo zauważyłem, że ta usługa wyłącza się automatycznie po zainstalowaniu czegokolwiek. Teraz n zainstalowałem directx 9 i zaraz po tym instalator się wyłączył.
  • REKLAMA
  • #2 11275042
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    Ja też
    Piterixos napisał:
    skomentuję krótko:
    Twój post - dużoś napisał, a mało z tego wynika.

SP3 to jedno, a wersje plików systemowych po nim wydane, pobrane, zainstalowane, to co innego.

Popraw post i uzupełnij informacje (m.in. o zawartość logów systemu).

3.1.13, 3.1.15, 3.1.17.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 11275247
    Piterixos
    Poziom 27  
    Matuzalem napisał:
    Ja też
    Piterixos napisał:
    skomentuję krótko:
    Twój post - dużoś napisał, a mało z tego wynika.

SP3 to jedno, a wersje plików systemowych po nim wydane, pobrane, zainstalowane, to co innego.

Popraw post i uzupełnij informacje (m.in. o zawartość logów systemu).

3.1.13, 3.1.15, 3.1.17.

Ehhh przepraszam, ale naprawdę mnie wkurza, że świeży system tak się zachowuje, a jeśli ktoś czyta zakładane przeze mnie tematy, to wie, że jest tak dosyć często...

Jakby to powiedzieć grę udało mi się odpalić korzystając z innego skrótu, takiego który omija konfigurację ustawień przed włączeniem gry. Być może coś z płytą nie tak i ten plik dlatego był uszkodzony.
  • REKLAMA
  • #4 11275498
    kasiunia7777
    Poziom 39  
    Ocena: 244
    Piterixos napisał:
    świeży system tak się zachowuje,

Nie bardzo można zrozumieć z tego co napisałeś jak się zachowuje napisz wszystko na spokojnie i wszystko po kolei.
    Skoro świeży to wszystkie sterowniki są zainstalowane?
  • #5 11275552
    Piterixos
    Poziom 27  
    Więc teraz nie przytoczę dokładnie treści komunikatu, ponieważ gra już się zainstalowała.

Ale chodzi o to, że gdy instalowała się ta gra (konkretnie pisało coś w stylu przygotowywanie do instalacji), pojawił się błąd, że Usługa Windows installer nie jest dostępna czy coś w tym stylu, co oczywiście było logiczne skoro usługa ta była wyłączona. Problem w tym, że mimo ręcznego ustawiania oraz ustawienia opcji automatycznego uruchamiania usługa sama się wyłączała. Problem wystąpił też z innymi aplikacjami. Nie wiem może problemem jest to, że windows nadal instaluje jakieś aktualizacje podczas zamykania systemu (jakby nie mógł zaktualizować wszystkiego raz, a porządnie.). Jak mówię, aktualnie jest ok, wiec nie potrzeba jakiejś nagłej pomocy, ale gdy problem się powtórzy zrobię screeny i wrzucę tutaj.

Wszystkie stery zainstalowane i instalator windows zaktualizowany do wersji 4.5
REKLAMA