Witam, mam problem z jakością wydruków polega on na tym że na samym brzegu kartki wzdłuż jej dłuższej krawędzi pojawia się czarna z lekko rozmytymi brzegami smuga o szerokości około 3 mm i długości około 3-4 cm w regularnych odstępach od siebie (jakby co obrót bębna zawsze są trzy takie ślady) pojawiały się jeszcze jasno szare pręgi na całej długości wydruku ale to zniknęło po oczyszczeniu listwy zbierającej z wałka magnetycznego. Wyczyściłem całą maszynę w środku, rolkę transferową (wałek z gąbki), rolkę elektrody górnej ale nic to nie dało, wygląda to jak przebicie prądu na którejś z elektrod w innych kopiarkach. Dodam jeszcze że miałem już kiedyś w innym egzemplarzu tego modelu taki sam objaw, wtedy po wyczyszczeniu wszystkiego jak wcześniej opisałem usterka ustąpiła i uznałem że to jest metoda na naprawę jak widać nie jest to w tym przypadku skuteczne. Urządzenie ma w tej chwili 24 tyś wydruków, jakieś 3 miesiące temu wymieniana była folia, w. dociskowy i jego łożyska, generalnie trochę tych maszyn mam w obsłudze serwisowej co do ich konstrukcji i żywotności oraz awaryjności wole nie się wypowiadać bo każdy kto ma z nimi styczność wie co to za cudo. Ze wszystkim usterkami do tej pory sobie radziłem ale tu już nie wiem co może być przyczyną takich objawów.