logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon iR-1210 - zacięcia papieru na piecu po 20-30 kopiach, co robić?

-Adam- 26 Lis 2009 14:58 1564 3
REKLAMA
  • #1 7311122
    -Adam-
    Poziom 10  
    Witam.

Walczę z tym urządzeniem już pare dni i nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu.
    Urządzenie zacina kartki na piecu, w różnych położeniach, na początku, w połowie, na końcu, nie ma reguły. Jeśli chodzi o czujniki wszystko jest wporządku, żaden się nie zacina. Przesmarowałem folie wygrzewającą smarem dedykowanym do tych folii. Pomogło, zrobiłem około 100 kopii, zero zacięcia, na drugi dzień włączam kopiarkę i zacięcie na każdej kopii, żadna kopia nie wyszła prawidłowo. Nic nie robiłem przy urządzeniu, trzeciego dnia zacząłem prace nad canonem, włączyłem go i brak zacięć. Zrobił około 150 kopii, i zaciął kartkę. Teraz zacina tak średnio po około 20, może 30 kopiach. Dodam, że wałek dociskowy jest ok.
    Jeśli ktoś miał styczność z tym problemem prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu go.

Pozdrawiam
    Adam.
  • REKLAMA
  • #2 7311235
    piwos
    Poziom 24  
    Ocena: 209
    Może papier się ślizga ?
    Raz go masz na czas a raz za późno w utrwalaniu?
    Jak z obrazem, czy margines czasem nie pływa?
    No i jeszcze transport papieru ! Czy wszystko ok na transporcie ?
  • REKLAMA
  • #3 7311687
    sebagut
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    wałek dociskowy może wygląda ok ale jest pewnie zużyty jak i folia. występuje poślizg między wałkiem i folią. najlepiej wymienić też łożyska w. dolnego. szkoda roboty z następnym rozbieraniem
  • #4 7314169
    -Adam-
    Poziom 10  
    Z transportem wszystko ok, pobieranie papieru również. Jedyne co może być odpowiedzialne to piec. Spróbuje wymienić folie, wałek i łożyska, zobaczymy czy będzie poprawa. O efekcie końcowym poinformuje.

Pozdrawiam.
REKLAMA