logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMule plus v1o - nie chce się połaczyć z serwerem

DZIARA 24 Sty 2005 18:08 2737 6
REKLAMA
  • #1 1165878
    DZIARA
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam serdecznie
    otóż nie dawno zainstalowałem eMule Plus v1o wszystko pięknie działało przez jakieś 2-3dni. W tym czasie ściągnąłem 40 % filmu, kolega napisał mi żebym się połaczył z serwerem REZORBACK 2 bo jest ponoć dobry. Wiec tak uczyniłem, zaznaczyłem rezorback 2 i kliknąłem połącz, jednak bez skutku. Mniej wiecej od tego czasu, gdy klikam połącz nic nie chce reagowac zaden serwer, przy tych komunikatach na dole sa treści:
    "Connection refused. Your IP is currently blacklisted." czyli nieudane połaczenie, twoje IP jest na "czarnej liście". :( albo
    "2005-01-24 17:47:49: Próba łączenia się z la Taverne de l'Espace (80.14.0.2:2525) przekroczyła maksymalny czas oczekiwania" itd itd
    Próbuję już od niedzieli z nadzieja ze wreszcie się cos połaczy wiec apel o pomoc tu do dobrych Elektrodowiczów. Moze wystarczy zmienić coś w ustawieniach? Sam już nie wiem bo długo jeszcze nie pracuje na tym eMule i nie znam go jeszcze, ale bede cały czas obserwował odpowiedzi i rady na zdany przez mnie wątek zawsze mozecie się ze mną skontaktować
    Prosze o pomoc za którą z góry dziękuje :)
    pozdrawiam - czekam dostępny na odpowiedzi
    P.S - jako załacznik dodałem PrintScreen z mojego eMule-może to z kolei w czymś pomoże
    Załączniki:
    • eMule plus v1o - nie chce się połaczyć z serwerem eMule-problem.JPG (203.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1166077
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Mody takie jak eMule Plus i LSD i Ketamine są traktowane jako mod leacherskie.
    eMule plus zaczesto pyta się serwera o żródła a serwery nielubią tego i dają twoje ip na czarną listę (inne osiołki jak wykryją twojego moda to mogą ciebie banować).
    Ponoć serwery wymieniają się czarnymi listami i niemożna się na kilku serwerach zalogować.
    Razorback2 często jest zapchany wtedy lepiej łaczyć się do innego serwera. Jeżeli będziesz zalogowany do innego serwera to kiedy osiołek będzie szukał żródeł to będzie też szukał na innych serwerach.
    Nienapisałeś jakie masz łacze i czy masz zewnętrzne Ip czy wewnętrzne ???
    --Edit
    Nieprubuj łączyć się na chama do jednego serwera bo serwer będzie ciebie banować, normalnie ban trwa 2 godz.
  • REKLAMA
  • #3 1167206
    DZIARA
    Poziom 12  
    A jeśli tam piszą ze moje IP zostało dodane do czarnej listy to juz tak na amen nie bede się mógł z nimi połączyć czy za dwie godziny po banowaniu powinno wszystko działać? Bo prawde mówiąc to mam watpliwości że po 2godzinach banu dałoby rade się połaczyć, czasami zaskoczy połacznie z jakims serwerem ale na krótko...
    CO PROPONUJECIE ? PRZEZUCIĆ SIE NA INNA WERSJE (nie: Plus)? PORADŹCIE !
    P.S Moje łacze typu LAN ze stałym adresem IP
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1167240
    kortatu
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    A dlaczego uzywasz moda Plus? inne nie dzialaly ok czy co?
    Tak jak kolega napisal powyzej mody eMule Plus i LSD zostaly wykluczone z rodziny "osiolkow" i uznane za szkodliwe dla sieci eMule.
    Proponuje przetestowac inne mody. ja z powodzeniem uzywam bodaj najnowszej wersji v0.44d choc probowalem takze innych.

P.S. Tak na marginesie bany na serwrach moga byc z roznych powodow, niekoniecznie na skutek uzywania niewlasciwego moda. Przegladnij jakies osiolkowe forum, jest ich kilka w polskim internecie.
  • #5 1167282
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    DZIARA napisał:
    A jeśli tam piszą ze moje IP zostało dodane do czarnej listy to juz tak na amen nie bede się mógł z nimi połączyć czy za dwie godziny po banowaniu powinno wszystko działać? Bo prawde mówiąc to mam watpliwości że po 2godzinach banu dałoby rade się połaczyć, czasami zaskoczy połacznie z jakims serwerem ale na krótko...
    Na różnych serwerach jest różnie z czasem banów(najczęściej 2 godz)Na razorbacku 2 ban trwa 2 godz.
    DZIARA napisał:

CO PROPONUJECIE ? PRZEZUCIĆ się NA INNA WERSJE (nie: Plus)? PORADŹCIE !

Najlepiej jest samemu przetestować moda do eMule. Ja używam Pawcia i nie narzekam.
    DZIARA napisał:

P.S Moje łacze typu LAN ze stałym adresem IP
    pozdrawiam

Dlaczego pytałem się o typ łącza
    Jeżeli się ma wewnętrzne Ip to wszyscy użytkownicy danej sieci są wykrywanie jako jedno ip jak kilku łaczy się do tegosamego serwera osiołkowego (i jeszcze na tym samym porcie) to serwer wykrywa że jest za dużo zapytań o żródła plików i daje bana.
  • REKLAMA
  • #7 1167891
    DZIARA
    Poziom 12  
    hasen1 napisał:
    Witam :wink:

:arrow: DZIARA proponuję zarejestrować się i na Forum poczytać tu : :sm28: http://www.osloskop.net/

Pozdro 8-)

Juz tam się zarejestrowałem :) Pod tym samym loginem co w elektroda :]
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku połączenia z serwerem Razorback 2 w programie eMule Plus v1o, który po kilku dniach działania zaczął odrzucać połączenia z komunikatem o zablokowanym IP ("Connection refused. Your IP is currently blacklisted"). Serwery eMule często traktują mody takie jak eMule Plus, LSD czy Ketamine jako leacherskie i blokują ich użytkowników, wymieniając się czarnymi listami IP. Ban na serwerze Razorback 2 zwykle trwa około 2 godzin. Użytkownik posiada stałe, wewnętrzne IP w sieci LAN, co może powodować, że wiele urządzeń jest widzianych jako jedno IP, co zwiększa ryzyko bana. Zaleca się unikanie częstego łączenia się z tym samym serwerem, testowanie innych modów eMule (np. wersji v0.44d lub mod Pawcio), a także korzystanie z innych serwerów, gdy Razorback 2 jest przeciążony. Dodatkowo polecono rejestrację i konsultacje na forach tematycznych, np. osloskop.net, gdzie można znaleźć więcej informacji o banach i modach eMule.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA