Witam, chciałbym kupić jakiś zestaw do otwierania bramy uchylnej, ale taki aby otwierał także furtkę. Co polecacie ? Furtka oczywiście byłaby "trzecią bramą"
Furtkę chcesz otwierać jak bramę dwuskrzydłową? Takie ułatwienie dla niepełnosprawnego na wózku?
Jeśli jednak nie to może sam elektromagnes by wystarczył?
No właśnie chodzi o osobę niepelnosprawną, by to ułatwilo jej życie. Coś tam widziałem na stronie Came'a ale nie bardzo się na tym znam dlatego szukam kogoś, kto mógłby doradzić.
Wszyscy produkują tylko napędy do bram dwuskrzydłowych więc musiałbyś jeden taki napęd zamontować na furtce.
Niestety ma to też wady bo nikt jej bez pilota nie otworzy.
Musiał byś kupić dwa zestawy jeden do furtki drugi do bramki. Na plus przemawia to iż można wprogramować drugi kanał pilota do drugie centralki i jednym pilotem będziesz obsługiwał wszystko. Osobiści nie widziałem sterownika obsługującego 3 siłowniki. Otwarcie furtki nie koniecznie trzeba obsługiwać z pilota. Można założyć włącznik kluczykowy.
Może lepszym rozwiązaniem będzie jeśli ta osoba będzie wyjeżdzała wózkiem przez bramę. Wtedy wystarczy centrala z funkcją furtki (drugim przyciskiem pilota otwierane jest tylko jedno skrzydło) centrala np. faac 452
Witam ponownie, po długich poszukiwaniach spodobał mi się zestaw Nice Walky 1024 do furtki i 2024 do bramy. Czy ktoś z Was to montował i mógłby coś więcej o nich powiedzieć ?
✨ Użytkownik poszukuje zestawu do automatycznego otwierania bramy uchylnej, który jednocześnie obsługiwałby furtkę, z myślą o osobie niepełnosprawnej. W odpowiedziach zasugerowano, że można zastosować napęd do bramy dwuskrzydłowej na furtce, co jednak wiąże się z koniecznością używania pilota. Alternatywnie, proponowano zakup dwóch zestawów, jeden do furtki, drugi do bramy, co umożliwiłoby obsługę obu za pomocą jednego pilota. Wskazano również na możliwość zastosowania centrali z funkcją furtki, jak np. FAAC 452. Użytkownik zainteresował się zestawami Nice Walky 1024 do furtki i 2024 do bramy, prosząc o opinie na ich temat. Wygenerowane przez model językowy.