Witam. Z góry zaznaczam, że jeśli piszę w złym dziale - przepraszam. Ten najbardziej mi pasował do mojego problemu. Do rzeczy. Mam następujący problem z dyskiem zewnętrznym iomega external 500gb. Dysk działał u mnie przez około dwa lata ( może krócej, mało to chyba istotne ). Od paru dni zaczął się "zmulać", a dziś przestał działać. Wygląda to tak, że komputer widzi dysk, ale nie mogę z niego korzystać. Dioda na dysku miga szybko. Nie wiem czy istotnym jest, że przy próbie zrobienia na komputerze czegoś, co wymaga połączenia z dyskiem komputer zawiesza się i pomaga tylko wyłączenie dysku. Przykładem jest bezpieczne odłączanie sprzętu lub wejście w zarządzanie dyskami, gdy dysk jest włączony.
Mam nadzieję, że dość jasno opisałem problem. Zaznaczam - najbardziej zależy mi na odzyskaniu danych z dysku. Naprawa go to drugorzędna sprawa, aczkolwiek jeśli dało by się to zrobić w sensownej cenie - proszę o taką informację.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
Mam nadzieję, że dość jasno opisałem problem. Zaznaczam - najbardziej zależy mi na odzyskaniu danych z dysku. Naprawa go to drugorzędna sprawa, aczkolwiek jeśli dało by się to zrobić w sensownej cenie - proszę o taką informację.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.