logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz do 1200 zł: Marantz PM7000, Yamaha AX-900 czy Denon PMA-1060?

wolfi18 07 Wrz 2012 00:22 2169 2
REKLAMA
  • #1 11286414
    wolfi18
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Witam.

Obecny sprzęt, który posiadam to tuner radiowy Denon TU-767, wzmacniacz Denon pma-860, korektor Radmor 5471 i kolumny podłogowe Tonsil Scherzo 200. Cały sprzęt kupiłem zaraz na początku, gdy zacząłem się interesować audio. Jako, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, chciałbym zmienić wzmacniacz i kupić coś lepszego.

Do wydania mam około 1000-1200 zł, a wzmacniacze, które mnie interesują i o których słyszałem bardzo dobre opinie, to marantz pm7000, marantz pm75, yamaha ax-900, denon pma-1060 i chyba, że będzie naprawdę warto dołożyć, to denon pma-1560. Wszystkie wzmacniacze, ktore wymieniłem, są w podobnej cenie, czyli 900-1100 zł, oprócz denona pma-1560, dlatego piszę tutaj z prośbą o pomoc w wyborze wzmacniacza, który zagra czysto, będzie miał bardzo dobrą scenę i głęboki, czysty bas.

Słucham głównie techno,hip hop, trance, dance, pop, czasem nawet jakieś starsze piosenki, które lecą w rmf fm. Można śmiało powiedzieć, że słucham wszystkiego po trochu, z wyjątkiem jazzu, opery, klasycznych utworów itp.

Mój pokój liczy sobie 20 m2, ale w przyszłych roku będzie już troszkę większy, jakieś 30 m2. Zalezy mi na bardzo dobrej jakości dźwięku, jak i czasem, żeby głośniej posłuchać muzyki.

Jak już pisałem, posiadam kolumny Tonsil scherzo 200. Na razie nie planuję ich zmiany, bo grają bardzo fajnie, odpowiada mi ich dźwięk, ale może w przyszłości zmienię na inne Tonsile (Tylko Tonsil, gdyż mam sentyment do tej firmy )

Bardzo proszę o pomoc w wyborze i z góry dziękuję, za wszystkie odpowiedzi :)

Pozdrawiam, Robert
  • REKLAMA
  • #2 11286448
    irek6311
    Poziom 33  
    Ocena: 281
    Wybierałbym między tymi dwoma :

DENON PMA 1560 < dynamika,wykop bas,ogólnie charakter brzmienia bardzo żywy ,
    doskonala budowa: ogromne toroidalne trafo, duże kondensatory, topowe Sankeny na końcówce mocy . O klasie wzmacniacza świadczy w całości zbalansowana konstrukcja. MOS Super Optical Class A to rozwiniecie idei New Optical Class A. Wzmacniacz poprzez zastosowanie specjalnego połączenia rekompensuje ubytki pradu potrzebne do pracy w klasie A .

Marantz PM75 jest ciepły detaliczny ma ogromna przestrzeń i do tego jest bardzo naturalny. Bas schodzi nisko i kolumny mogą pokazać co potrafią .
  • #3 11286854
    wolfi18
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Czytalem opinie, ze marantz pm75 bije tego denona czystym dźwiękiem i scena. Ktory z tych wzmacniaczy jest lepiej zbudowany i jakiej klasy sa to wzmacniacze? Za marantzem idzie cena, gdyz mozna kupic go za 1000 zl i pilot.

Dlaczego akurat te dwa wzmacniacze, a nie np. Wszedzie chwalona yamaha ax-900? Podejrzewam, ze marantz pm-7000 jest najslabszy z tej stawki?
REKLAMA