logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nordson Robot SCARA - czy warto kupić? Opinie użytkowników

kizar 08 Wrz 2012 08:20 1359 2
REKLAMA
  • #1 11289838
    kizar
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam!
    Czy ktoś z Państwa miał do dyspozycji robota jak w temacie SCARA. Interesują mnie opinie w użytkowaniu tego sprzętu. Będę wdzięczny za jakąkolwiek informację, gdyż planujemy kupić maszynę i nie wiem czy warto pakować się w to.
  • REKLAMA
  • #2 11304826
    gacore
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 52
    Zorientowałem się na stronie, że chodzi ci chyba o zastosowanie do nakładania np. ścieżki kleju lub podobnie bo to specjalizacja Nordsona.
    Jestem pracownikiem OMRON-a i mogę ci polecić nasze roboty Scara, gdzie są zaimplementowane instrukcje typu "patch" i mamy doświadczenia aplikacyjne w tego typu zastosowaniach.
    Jezeli jesteś zainteresowany (możliwość przeprowadzenia prezentacji w laboratorium na Politechnice Wrocławskiej lub w twojej firmie) to prosze o kontakt.
    Oczywiście do dozowania np. kleju trzeba zainstalować do naszego robota odpowiedni aplikator, niekoniecznie Nordson-a.
    Szczegółowe informacje o robotach SCARA OMRON-a znajdziesz pod podanym linkiem:
    http://industrial.omron.pl/pl/products/catalo...n_and_drives/robots/scara_robots/default.html
    Andrzej Łacinnik
    andrzej.lacinnik(małpa)eu.omron.com
  • #3 14236069
    kizar
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Robot pracuje w fabryce od początku 2013 roku i nie ma najmniejszych problemów. Banalne programowanie - prawie bezobsługowy.
REKLAMA