Witam,
Jakiś czas temu w moim domu znalazło się kino domowe LG HT306PD. Dzisiaj stałem się posiadaczem TV LG42LS570S i podłączyłem kino do telewizora kablem HDMI. W rezultacie oglądając film przez USB/DVD w kinie domowym wszystko działa tak jak chcę i dźwięk jest 5.1 a puszczając np. Youtube w telewizorze mam głos z wbudowanych głośników albo przełaczając na głosnik zewnętrzny nie mam go wcale. Kabel w TV podłączyłem pod gniazdo HDMI z dopiskiem ARC, niestety widzę, że kino tej technologii nie obsługuje. Jak powinienem podłączyć kino do TV, żeby wszystko działało jak należy?
Specyfikacja ze strony LG - Złącza:
a)HT306PD:
USB 2.0
Wejście dźwięku – Portable In
Wyjście wideo – kompozytowe
Wyjście wideo – komponentowe
HDMI – wyjście
Antena radiowa – FM
Aux
Scart
b)42LS570S
USB 2.0
HDMI
Wyjście słuchawkowe
CI (Common Interface)
RF - antenowe
AV - wejście
Scart Full/Half
Component
Cyfrowe wyjscie audio
HDMI/HDCP
RGB D-sub (15 pin)
PC audio
LAN
Wyjście słuchawkowe
Jakiś czas temu w moim domu znalazło się kino domowe LG HT306PD. Dzisiaj stałem się posiadaczem TV LG42LS570S i podłączyłem kino do telewizora kablem HDMI. W rezultacie oglądając film przez USB/DVD w kinie domowym wszystko działa tak jak chcę i dźwięk jest 5.1 a puszczając np. Youtube w telewizorze mam głos z wbudowanych głośników albo przełaczając na głosnik zewnętrzny nie mam go wcale. Kabel w TV podłączyłem pod gniazdo HDMI z dopiskiem ARC, niestety widzę, że kino tej technologii nie obsługuje. Jak powinienem podłączyć kino do TV, żeby wszystko działało jak należy?
Specyfikacja ze strony LG - Złącza:
a)HT306PD:
USB 2.0
Wejście dźwięku – Portable In
Wyjście wideo – kompozytowe
Wyjście wideo – komponentowe
HDMI – wyjście
Antena radiowa – FM
Aux
Scart
b)42LS570S
USB 2.0