logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Inca 1,9 sdi - Ubytek płynu wspomagania kierownicy

kubaopp 22 Wrz 2012 14:30 3153 5
REKLAMA
  • #1 11336623
    kubaopp
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    witam, od jakiegoś czasu zauważyłem że ubywa mi płyn od wspomagania, pompa wspomagania potrafi sobie zawyć co jakiś czas na granicy skręconych kuł , no i strasznie poci się zbiorniczek wyrównawczy jak i dwa węże wchodzące do niego ???? co prawda płynu ubywa bardzo malutko jak i długo ale ubywa , no i ten pocący się płyn ufajdał wszystko obok zbiorniczka akumulator itp. Na początku jak kupiłem auto pompa się popsuła i była regenerowana łożyska uszczelki itp.

co może być problemem tych dolegliwości ?
  • REKLAMA
  • #2 11336922
    sebastian607
    Poziom 17  
    Ocena: 170
    kubaopp napisał:

co może być problemem tych dolegliwości ?

Żarty sobie robisz!
    Przecież napisałeś o pocących się elementach, gdzie chcesz szukać jeszcze usterki.
  • REKLAMA
  • #3 11337031
    kubaopp
    Poziom 13  
    no że korek się poci to nie jest normalne ???? bo mim zdaniem nie!!! zbiornik tak czy siak nie jest zamknięty szczelnie jest mała dziurka w korku, w razie za dużego ciśnienia wywali płyn
    a węże które wchodzą w zbiorniczek i tak są bardzo mocno dokręcone że bardziej się nie da!!! układ nie jest zapowietrzony ! w płynie nie ma bąbelków powietrza , podczas kręcenia kierownicą płyn w zbiorniku nie hula wszystko jest tak jak się należy. tylko dlaczego to się poci tak jak by duże ciśnienie było??? nie powinno się dolewać płynu jeśli układ jest ok :(
  • REKLAMA
  • #4 11337310
    sebastian607
    Poziom 17  
    Ocena: 170
    Więc, albo masz za dużo płynu, albo uszkodzony korek (tym otworkiem nie może swobodnie przepływać powietrze, musi mieć trochę oporu), a co do dociskania opasek to też nie można tego robić z całej siły, bo w ten sposób poprzycinać węże.
  • REKLAMA
  • #5 11338342
    kubaopp
    Poziom 13  
    tam są oryginalne opaski i tym otworkiem nie wylatuje ale zbiornik jest ufajdany
REKLAMA