Witam po wymianie procesora i karty graficznej(przeinstalowałem system na świeży) doświadczam bardzo szybkich(nie jestem w stanie przeczytać co pisze) bluescreen po czym restart kompa.Dzieją się takie zjawiska losowo np. podczas gry w FarCry2, po wyjściu z niej i próbie wyłączenia komputera, zamiast wyłączyć restart, lub gdy włączam steama.Pamiętam że jeszcze gdy miałem Pentium 4 530J podczas gry w T72 Balkany też wystąpił Bluescreen.Jeszcze 2 tygodnie temu nie mogłem przeprowadzić obciążenia programem OCCT test Power Suply natomiast samo CPU lub GPU mogłem.Teraz mimo restartów mogę przeprowadzić test.
Sprawdziłem dysk programem HD Tune Pro zero błędów itp.
Pamięć RAM Memtestem 86+ każdą kość z osobna po 20 pętli zero błędów.
Temperatury są w porządku.
Konfiguracja:
Gigabyte P965 DS3
Quad 6600 2.4 rev.GO TDP 95 (Ximatek Loki) bez żadnego OC
Gigabyte GTS 250 też bez OC
Segate Baraguda F10 80GB
Patriot P6400 CL4 2x1GB
Creative SB Live 0100
Chieftec GPS 400AA
Brutus 410 +4 wentylatory+panel sterujący (CoolDrive 4)
Jeśli chodzi o nagrywarkę to się zepsuła ostatnio w następujących okolicznościach:
Przed wymianą procesora i karty miała problemy z odczytem płyt. Po czym wogole nie odczytuje, a gdy ją wypiąłem i wpiłem na kablu SATA bez przejściówki i innym kablu SATA komp nie chciał się włączyć. Zatrzymywało na BIOSIE i jakby odłączyło kartę dźwiękową bo gdy już się włączył to nie było dźwięku. Wypięcie nagrywarki "włączyło" kartę.
Nie wiem co robić czy to wina zasilacza ma już swoje lata,jest za słaby producent karty wskazuje na min450W?Czy może płyta główna? Choć gdy miałem Core2Duo e 6400 i 7900GT/GTO wszystko działało bez zarzutu.Płyta powinna uciągnąć Quada?!
Popraw, proszę, pisownię. [M]
Sprawdziłem dysk programem HD Tune Pro zero błędów itp.
Pamięć RAM Memtestem 86+ każdą kość z osobna po 20 pętli zero błędów.
Temperatury są w porządku.
Konfiguracja:
Gigabyte P965 DS3
Quad 6600 2.4 rev.GO TDP 95 (Ximatek Loki) bez żadnego OC
Gigabyte GTS 250 też bez OC
Segate Baraguda F10 80GB
Patriot P6400 CL4 2x1GB
Creative SB Live 0100
Chieftec GPS 400AA
Brutus 410 +4 wentylatory+panel sterujący (CoolDrive 4)
Jeśli chodzi o nagrywarkę to się zepsuła ostatnio w następujących okolicznościach:
Przed wymianą procesora i karty miała problemy z odczytem płyt. Po czym wogole nie odczytuje, a gdy ją wypiąłem i wpiłem na kablu SATA bez przejściówki i innym kablu SATA komp nie chciał się włączyć. Zatrzymywało na BIOSIE i jakby odłączyło kartę dźwiękową bo gdy już się włączył to nie było dźwięku. Wypięcie nagrywarki "włączyło" kartę.
Nie wiem co robić czy to wina zasilacza ma już swoje lata,jest za słaby producent karty wskazuje na min450W?Czy może płyta główna? Choć gdy miałem Core2Duo e 6400 i 7900GT/GTO wszystko działało bez zarzutu.Płyta powinna uciągnąć Quada?!
Popraw, proszę, pisownię. [M]