logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Compaq d530 SFF - migająca dioda i brak obrazu po uruchomieniu

dominias92 23 Wrz 2012 19:27 1830 3
REKLAMA
  • #1 11341137
    dominias92
    Poziom 9  
    Witam

Mam dwa komputery HP Compaq d530 SFF PC Desktop i dwa różne problemy. Z pierwszym z nich problem tkwi w tym, że nie chce się uruchomić a dioda na płycie po podłączeniu do zasilania miga, podejrzewam, że może być płyta główna walnięta, ale wole się ewentualnie upewnić. Z drugim jest troszkę ciekawiej ponieważ, po włączeniu komputera ekran jest czarny brak obrazu i nie wiem w czym tkwi problem bo zrobiłem chyba wszystko zamieniłem zasilacz, zresetowałem BIOS, sprawdziłem kondensatory, pamięci RAM i procesor i dalej nic.

Prosiłbym o jakieś rady co dalej zrobić z tym faktem

Z góry dziękuje Dominias92
  • REKLAMA
  • #2 11341305
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 253
    Oby dwa komputery sprawdzić na dobrym zasilaczu, co do drugiego, możesz np. wyjąć w ogóle pamięci i zobaczyć jak zareaguje bios (tzn czy odezwie się speaker)
  • REKLAMA
  • #3 11342057
    dominias92
    Poziom 9  
    Już tak robiłem i wtedy speaker dawał znaki o braku pamięci, a zasilacz był praktycznie dobry bo miał okazji być użytkowany
  • #4 11393153
    dominias92
    Poziom 9  
    Nikt nie wie w czym może być problem ? Jak powyciągałem wszystkie zespoły to dawał oznakę 5 długimi dźwiękami natomiast jak włożyłem RAM-y to przestał znowu dawać jakichkolwiek oznak życia czyli może być coś z prockiem albo kartą graficzną walnięte jak nie płytą?
REKLAMA