logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

komputer zawiesza i resetuje sie przy probie odtworzenia grafiki 3D

procek 24 Wrz 2012 11:30 1206 4
REKLAMA
  • #1 11342884
    procek
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Witam.
    jestem po reinstalu systemu. Zainstalowałem sterowniki karty graficznej oraz sterowniki płyty głównej. Wszystko ładnie, system uruchamia sie grafika wyswietla sie poprawnie, lecz gdy probuje uruchomić okienko centrum zabezpieczeń windows okienko robi sie czarnei zawiesza i resetuje mi komputer. To samo dzieje sie gdy probuje właczyć panel sterowania nVidi i zakłdke 3D. Filmy na YT nie działają, dzieje sie to samo- komputer przywiesza sie po czym czarny ekran i reset. Próbowałem instalować rozne sterowniki karty graficznej i oryginalne jak i najnowsze sciągane z internetu dedykowane dla tej karty. Przy sterownikach ściąganych z internetu tak jakby nastepowała poprawa, ale panel nVidi i sterowanie 3D zawiesza i resetuje kompa. W czym tkwi problem? Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 11342912
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Pierwszy problem to taki że nie podałeś jakiego sprzętu problem dotyczy. Podaj całą konfigurację sprzętu z danymi zasilacza włącznie. Jaki system. Co do tej pory zdiagnozowałeś ? Mierzyłeś miernikiem napięcia zasilacza pod obciążeniem ? Sprawdzałeś pamięć Memtest'em ? Sprawdzałeś temperatury ?
  • REKLAMA
  • #3 11342946
    procek
    Poziom 16  
    Pamięc RAM (2 GB) w porzadku, napięc nie sprawdzalem. Płyta głowna- asus kv8-x se, Karta graficzna Ge Force 6800 XT 128mb. System operacyjny Windows XP. Zasilacz Q-Tec 350W
  • REKLAMA
  • #4 11343083
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Sprawdź na innym dobrym, firmowym zasilaczu.
  • #5 14409160
    procek
    Poziom 16  
    Dzięki za sugestie.
REKLAMA