W jakim sensie sesja musi być aktywna? Jeśli wyjdziesz z pulpitu zdalnego nie przez opcje wyloguj tylko zamkniesz krzyżykiem u góry to sesja pozostaje aktywna i wszystkie programy w dalszym ciągu pracują, i możesz się potem znowu do niej zalogować
Ja tak, ale użytkownik na którym są zmieniane opcje po zalogowaniu zaloguje się na nowo i te ustawienia, które ja wprowadzę on nie będzie ich widział, ze względu na ograniczenia nałożone na konto użytkownika.
Chyba chodzi autorowi o to by mogły dwie osoby na raz pracować na jednym kompie. (Jedna sesja otwarta a na drugiej pracuje użytkownik.)
Coś takiego można uzyskać za pomocą programu XP Unlimitet (instalujesz tylko na docelowym/udostępnianym kompie - z innych kompów łączysz się przez "zwykły" pulpit zdalny-nie muszą mieć żadnych zainstalowanych klientów)
Niestety jest on płatny ale uważam że ok 300 zł. nie jest to dużym wydatkiem dla firmy a pozwala na wiele sesji w Windach (prof). Ilość sesji zależy od wersji 5, 10, nieograniczone. Podałem cenę wersi 5 z przed 3 lat
Vinflector w wersji darmowej podobno obsługuje dwie sesje ale ja nie próbowałem
Problem udało się rozwiązać zdalnym pulpitem windows. Okazało się, że po zalogowaniu i wylogowaniu ustawienia nadal były aktywne. Dziękuje za pomoc. Przy obecnym rozwiązaniu problemu na razie poszukiwania dalsze programu nie będą konieczne, aczkolwiek będzie to zależne od sytuacji.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.