logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gamma CC Grundig – brak komunikacji z procesorem HC11L6, interfejs MAX232, motor11.exe

autosuper 28 Sty 2005 00:07 2613 4
  • #1 1175068
    autosuper
    Poziom 24  
    Ocena: 104
    Nie moge skomunikowac sie z procesorem HC11L6 , uzywam interfejsu na maxie 232 , i oprogramowania dosowego motor11.exe itp. Wszystko podlaczylem jak mi sie wydaje prawidlowo reset na 23 pin procka , txd na 26 pin procka , i rxd na 28 pin procka , i oczywiscie MOB (2 pin) do masy .
    Chyba ze to nie ten procek ? Na moim jest napisane tak : Audi Gamma Grundig 94 OF11N QEMJ9607 . Dodam jeszcze ze probowalem tez motorola cracerem i tez nic . Nie jestem tylko pewien czy to napewno typ L6 procesora , chociaz wszystkie dokumentacje tak wlasnie podaja , to niby niczym sie nie rozni ale jednak maja rozne wyprowadzenia i inny sposob programowania . Czy ktos ma jakies pomysly dlaczego mam z nim problemy ? Bardzo prosze o pomoc .
  • Pomocny post
    #2 1175120
    kamahonda
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Te programy najlepiej chodzą w win 98 i wolniejszych komputerach,
    poodcinaj TxD i RxD .
  • #3 1175476
    autosuper
    Poziom 24  
    Dzieki za podpowiedz ! Sproboje tak zrobic , no uzywam tych dos-owych programow jak juz wspomnialem , a o wolniejszy komputer to juz chyba bedzie mi trudno , bo do takich rzeczy mam specjalnego laptopa 486 ! Jakbys mial jeszcze jakies sugestie to bardzo prosze o pomoc . Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 1175522
    Ciurejka
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Miałem też kiedyś problem w grundingu z komunikacją, odcięcie ścieżek od TX i RX niczego nie zmieniało. Poradziłem sobie z tym ale musiałem wylutować procka i po zapięciu interfejsu, kwarcu i zasilania poszło juz bez problemu. Osobiście używam programu Motorola Cracker_v6.2 lub 7.0
    i muszę przyznać, że sprawdzałem na różnych komputerach i nie ma problemów z tym programem.
    Pozdrawiam
  • #5 1177435
    autosuper
    Poziom 24  
    Dzieki wszystkim za pomoc . Procesor juz zczytany i zaprogramowany . Problem tkwil w wadliwym , fabrycznie nowym kondensatorze w interfejsie na maxie , ktory najprawdopodobniej niemial na poczatku zadnej pojemnosci , a pozniej zwarl sie . Po jego wymianie wszystko ruszylo od kopa.
REKLAMA