nsvinc napisał: Może najpierw sprawdź do jakich zastosowań jest stworzona ta rodzina mikrokontrolerów. Na ten procesor freeRTOS to juz 'dużo'...
właśnie na razie do problemu podchodzę w sposób zadaniowy nie bardzo zagłębiając się w platformę sprzętową,
Np. teraz potrzebuję sprzet z podłączonym do niego TFT do napisania na nim prostej aplikacji np. w qt, na której bedzie wyświetlanych kilka buttonow, jakiś pasek postępu, moze wyświetlany jakiś obrazek i może w przyszłości prosta animacja. W tym cały urządzeniu potrzebuję RS232 (moze byc usb) i can. Jak kupię gotowca to w gotowcu potrzebuję tylko rs232 bo i tak musiałbym do niego dorobić płytkę z elektroniką sterowania.
Pojęcie nie mam w jaki iść sprzęt :
Czy coś z cortex-M3 i obsługą TFT, czy gotowy moduł cortex-A, czy gotowy rapsberry. Na czym ruszy mi linux na czym uclinux, na ktorym systemie i na jakim sprzecie mogę pisać aplikację pod np. qt. ? Nie wiem czy np. LPC1786 spełni oczekiwania głównie uruchomienia na nim systemu (bo ponoć można), ale co z wydajnoscią wobec i tak niewielkich oczekiwań ?