logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak udostępnić internet przez WiFi z laptopa podłączonego kablem?

sylas000 05 Paź 2012 11:42 7677 7
REKLAMA
  • #1 11379440
    sylas000
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    witam,
    mam pytanie czy laptop podłączony do internetu przez kabel może udostępnić internet przez wifi jeśli tak to jaki program lub jakie urządzenie potrzebuje?
    chodzi o to, że router mam w pokoju a internetu chce uzywac na tablecie nie mam kasy na router wifi;/ i czy mozna jakos pomoc
    bardzo proszę o pomoc
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11379482
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11379513
    michcior
    Poziom 30  
    Ocena: 462
    Tak, bez problemu.
    Windows czy Linux? Dobra, mały żart wiem że Windows inaczej byś nie pytał.
    Ja zwykle w Windowsie nie bardzo da się zrozumieć jako to działa ale to jest coś o nazwie "udostępnianie połączenia internetowego". Małe łowy na google i wszystko będzie proste.
    Aaa bym zapomniał. WiFi na laptopie będzie musiało mieć stworzoną sieć AdHoc. A niektóre urządzenia tablety/smartphony tego nie lubią. Nie wiem jak teraz ale jakoś Android miał z tym problem.
    Więc może to 67zł to jednak lepsza droga.
  • REKLAMA
  • #5 11380196
    d-t-x
    Poziom 21  
    Ocena: 59
    @michcior
    Chyba raczej chodzi o połączenie mostkowe?
  • REKLAMA
  • #6 11381784
    sylas000
    Poziom 2  
    chodzi mi o to zeby Laptop posluzyl "za router wifi" zebym przez neigo mogl udostepniac internet przez Wifi:)
  • #8 11382151
    sylas000
    Poziom 2  
    nie moge ogarnac tych dwoch programow.;/ ale wygladaja calkiem niezle nie moge sobie z nimi poradzic:(

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy laptop podłączony do internetu przez kabel może udostępnić połączenie przez WiFi, aby korzystać z internetu na tablecie. Odpowiedzi sugerują, że jest to możliwe poprzez funkcję "udostępnianie połączenia internetowego" w systemie Windows, jednak wymaga to stworzenia sieci AdHoc, co może być problematyczne dla niektórych urządzeń, takich jak tablety z Androidem. Użytkownicy polecają również programy takie jak Connectify oraz Virtual Router, które mogą ułatwić ten proces. Wskazano również, że zakup routera WiFi za około 67 PLN może być bardziej praktycznym rozwiązaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA