logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GP PowerBank travel GPB03GS - Zasilanie ładowarki z 12V instalacji samochodowej

szel 05 Paź 2012 14:05 2871 2
REKLAMA
  • #1 11379794
    szel
    Poziom 20  
    Ocena: 10
    Ładowarka GP PowerBank travel model GPB03GS. W komplecie nie było przewodu do zasilania ładowarki z gniazda zapalniczki samochodowej. Instalacja 12V.
    Zdobyłem przwód. Nawet taki z diodą led. I jest problem. Po podłączeniu ładowarki do przewodu, gaśnie dioda led i bardzo spada napięcie na wtyku zapalniczki. Według oznaczeń na ładowarce plus zasilania powinien być na bolcu wewnętrznym wtyczki. I tak jest podłączony przewód zasilający.
    GP PowerBank travel GPB03GS - Zasilanie ładowarki z 12V instalacji samochodowej

Albo oznaczenie biegunów jest nieprawidłowe, albo jest coś uszkodzone?
    Proszę osoby posiadające orginalny przewód o sprawdzenie biegunowości zasilania na wtyku zasilającym ładowarkę i oznakowania biegunów na gnieździe ładowarki.
  • REKLAMA
  • #2 11383736
    Olek II
    Moderator
    Ocena: 413
    Masz na obudowie opis gdzie jest plus. Ciekawi mnie przygasanie diody we wtyku. Tam jest bezpiecznik ok 2A, powinien strzelić od pierwszego podłączenia. Napisz, czy podłączasz do gniazda zapalniczki w samochodzie i czy samo gniazdo jest ok.
  • #3 11389498
    szel
    Poziom 20  
    Ocena: 10
    Gniazdo w samochodzie jest sprawne. Bieguny są prawidłowo. Tak jak na obrazku. Powodem był zły styk bezpiecznika i blachy do której on dotyka we wtyku zapalniczki samochodowej. Chociaż wzrokowo wyglądało wszystko dobrze, wytworzyła się lub była na blasze jakać taka warstwa lub farba izolacyjna. Przy wzroście obciążenia napięcie spadało. Gdzieś widziałem, że ładowarka (chyba w stanie jałowym) pobiera prąd około 650 mA (nie mierzyłem).
    Teraz już jest wszystko dobrze. Dzięki.
REKLAMA