logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung ML 2010 - jak wyczyścić sensor, gdy zacina papier?

krzysztof1991 08 Paź 2012 06:22 2475 4
REKLAMA
  • #1 11389013
    krzysztof1991
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,
    mam ponownie problem z Samsungiem ML 2010. Niestety poprzednie tematy zostały zamknięte. Otóż drukarka zacina papier. Wcześniej pomogło poruszanie wajchy pod Feed Sensor, żeby zaczęła normalnie drukować. Teraz niestety już nie pomaga. Na czym polega czyszczenie sensora? Dmuchanie nic nie daje.

Polecam od góry (nad sensorem) wsadzić kawałek karteczki - nie będzie się tak kurzył.

- jak ją umocować?

Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 11389122
    thorgee
    Poziom 21  
    Ocena: 20
    A przypadkiem nie zacina bo się gumowe materiały poboru papieru zużyły (rolka poboru i separator papieru)?
  • REKLAMA
  • #3 11666179
    kula0
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    u mnie problem polega na tym, że cały czas chce ciągnąć papier, tzn. zabierak stale się kreci od wsadzenia kartek. próbowałem czyścić ten feed sensor ale nic nie dało przemyłem płynem IPA i nic, na mój chłopski rozum powinno zassać kartkę i jak zassie wyłącza ten feed sensor ten zabierak w odpowiedniej pozycji aby kartkę swobodnie mogło ciągnąć przez wałki.

proszę o helpa
  • REKLAMA
  • #4 11666210
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    kula0 napisał:
    zabierak stale się kreci od wsadzenia kartek.

Jeśli rolka non stop się kręci to może klei się elektromagnes od napędu rolki. Zdejmij obudowę i od strony zębatek zobacz się on zachowuje.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 11666331
    kula0
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    a gdzie go szukać dokładnie?

Dodano po 17 [minuty]:

ok chyba go dziada znalazłem jak ruszę go (odkleję) to raz przeroluje kartkę i stop zielone kontrolki tak jak gdyby było OK, ale daje drukuj i kicha znowu sklejony
    co można na to począć?

Dodano po 31 [minuty]:

lekko podgiąłem mocowanie elektromagnesu i zaczęło hulać

Dzięki wielkie za naprowadzenie na trop endriuf masz u mnie co najmniej piwo :) pozdrawiam
REKLAMA