logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 3010 z softem 9.48 – jak uruchomić kartę FUNCARD Prussian Galaxy do P...-at?

dariusz_pt 28 Sty 2005 18:43 3595 5
REKLAMA
  • #1 1176939
    dariusz_pt
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    Witam. Proszę o odpowiedź na poniższy temat. Mam Philipsa 3010,wgrałem soft 9,48 i do tej pory oglądam tylko programy FTA.Chciałbym kupić na allegro taką oto kartę:
    "FUNCARD Prussian Galaxy

Karta zbudowana na układach: - AVR Atmel AT90S8515A

- układu pamięci EEprom 24C64!

Procesor ma ustawione bity: - SPIEN (Serial Programming Enable) - FSTRT (Fast Start)"
    Sprzedawca twierdzi że karta już jest gotowa do pracy tylko muszę zaprogramować tuner. Moje pytanie jaki soft wgrać do tunera żeby oglądać "P...-at" i czy zakup samej karty jest wystarczający, czy trzeba raczej kupić kartę i programator do niej.Jeżeli kupię tylko samą kartę to jak długo będzie ona aktywna i będę mógł na niej odbierać coś więcej.
    Pozdrawiam wszystkich.
  • REKLAMA
  • #2 1176980
    madejb
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    kupując taka karte musisz przerobić tunr wgrać odpowiedni soft do tunera i zaprogramować karte odpowiednim wsadem
  • REKLAMA
  • #3 1177005
    dariusz_pt
    Poziom 10  
    Sprzedający twierdzi że karta już jest zaprogramowana tylko muszę zaprogramować tuner. Pytam więc jaki soft wgrać do tunera i czy taką kartę programuje się raz czy trzeba programowanie powtarzać i jak często
  • REKLAMA
  • #4 1177170
    halif
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Tutaj masz wszelkie szczegóły:
    http://www.tomy.dvhk.pl/
    Softów masz multum, z reguly różnią sie wyglądem i szybkościa, stabilnościądziałania...

Czesto tak jest ze sprzedawcy na allegro sprzedaja karty juz zaprogramowane, mimo ze pisze ze handluja czystymi. Takie sa zasady Allegro...[/url]
  • REKLAMA
  • #5 1177245
    dariusz_pt
    Poziom 10  
    Dziękuje za wskazówki ale proszę o jednoznaczną odpowiedź. Czy zakup samej nawet zaprogramowanej karty to dobry pomysł. Czy muszę jeszcze kupić programator. Czasem czytam posty na forum i widzę że są problemy z kartami. Użytkownicy pytają o jakieś wsady, dla mnie to wszystko jest "czarna magia" Dlatego proszę o wytłumaczenie czy kupując zaprogramowaną kartę i programując tuner według wskazówek długo będę się cieszył ogłądaniem "P...atu" czy za kilka dni mi wszystko zginie.Pozdrawiam gorąco.
  • #6 1177568
    halif
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Yyyy...
    No wieć, jak na razie (nikt nie powie na jak długo) aktualny wsad będzie dobry. A sam programator FunProg to koszt parunastu do 20 złotych. Na razie wystarczy karta, jak sie cos zmieni to szarpniesz sie na programator.

Obecnie na kartach są tylko numery provideró jako cos w rodzaju ID do dekodowania, nie służą dekryptowaniu, ani tworzeniu ECM, więc nie powinny sie zmieniać. Jeżeli już to w przyszłosci będą potrzebne na rynku karty funrarri, lub black ew. titan). Ale do nich są potrzebne inne programatory - Phoenix.

Zatem, jak sie cośzmieni to będziesz się martwił.
REKLAMA