logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 3010 - Niewłaściwy ATR karty przy FunCard turbo v5.41, co zrobić?

bodek34 13 Kwi 2006 14:29 1720 8
REKLAMA
  • #1 2523446
    bodek34
    Poziom 17  
    Ocena: 63
    Mam Philipsa 3010 , dokupiłem kartę FunCard turbo v5.41 na procesorze ATMEGA8515, którą programowałem różnymi wsadami do kart fun i funrari np.FUN EMU, Funrrari v18 i v19. Po włożeniu karty cały czas wyskakuje komunikat "Niewłaściwy ATR karty", próbowałem również przerobić zasilanie karty ale jest bez zmian. Na karcie wizji kanały fta chodzą prawidłowo. Co można jeszcze spróbować zrobić. Tuner jest bez blokera i generatora.
  • REKLAMA
  • #2 2524502
    FTM
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witaj,

to powinno Ci pomóc, pozdrowienia :)
    Załączniki:
    • usuwa niepoprawny ATR karty3010 6010.zip (885.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2525427
    soploski
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    zobacz czy nie masz przeróbek w tunerze. popatrz przy gnieżdzie karty i pod spodem płyty głównej [taki dolutowany kondensatorek i podniesiona noga od scalaczka niedaleko tego kondensatorka]wszystkie przeróbki radzę usunąć[znaczy to wrócić do oryginału ] a potem to już standardowo.pozdrawiam.
  • #4 2526024
    bodek34
    Poziom 17  
    Ocena: 63
    Wgrałem załączony wsad i dalej tak samo. Przeróbek żadnych w tunerze nie ma, wyciągałem nawet płytę główną żeby zobaczyć pod spodem. Tuner nie był przerabiany. Nie wiem już co można jeszcze spróbować.
  • REKLAMA
  • #6 2527205
    FTM
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Małe pytanie kolego... a jakiego uzywasz programatora? I jakim softem się posługujesz? Coś mi się wydaje, że problem tkwi w oprogramowaniu. cos takiego moze występowac w momencie gdy karta jest "dziewicza" i soft wgrany do niej jest niepoprawny. Natomiast z Twoich opisów wynika, ze stara karta z wizji chodzi... cóż proponuję ci wgrac ponownie sprawdzony wsad do tunera... bo cos mi sie zdaje, ze tu tkwi problem, ale moze się mylę?
  • REKLAMA
  • #7 2528323
    bercik48
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Napisz jakim programem programujesz tą karte bo ATMEGA8515 programuje się poprawnie tylko programem I2Cprog ATMega 8515
  • #8 2531558
    Power1989
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Jeśli nie możesz dać sobie rady z funką to postaraj się o starą kartę cyfry tzn. Seca1,bedzie Ci śmigać wszystko i problem z ART z głowy.
    Powodzenia..
  • #9 2534222
    roman1950
    Poziom 11  
    sprawdz czytnik karty czy cos tam nie jest wlutowane

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy tunera Philips 3010 oraz karty FunCard turbo v5.41 opartej na procesorze ATMEGA8515, która po wgraniu różnych wsadów (m.in. FUN EMU, Funrrari v18 i v19) wyświetla komunikat "Niewłaściwy ATR karty". Użytkownik próbował modyfikować zasilanie karty oraz sprawdzał brak przeróbek w tunerze, w tym pod płytą główną i przy gnieździe karty, bez efektu. Kanały FTA na karcie wizji działają poprawnie. Wskazano, że problem może wynikać z niepoprawnego oprogramowania wsadowego lub użycia niewłaściwego programatora; zalecane jest użycie programu I2Cprog ATMega 8515 do programowania procesora ATMEGA8515. Sugerowano także powrót do oryginalnego stanu tunera, usunięcie ewentualnych przeróbek oraz rozważenie użycia starszej karty cyfry Seca1, która może działać bez problemów z ATR. Dodatkowo zasugerowano sprawdzenie czytnika kart pod kątem nieautoryzowanych lutowań lub modyfikacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA