logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Whirpool AGD 6556 - miganie 4 razy, co oznacza? Jak naprawić?

hubertusw 08 Paź 2012 12:36 2277 6
REKLAMA
  • #1 11389652
    hubertusw
    Poziom 10  
    Mam problem ze zmywarką Whirpool AGD 6556. Z miesiąc temu po zakończeniu zmywania swiecil się wlacznik pulsujac 3 krotnie, przytrzymałem przycisk przez 3 sek i wypompowała pozostałość wody może z pół litra, teraz zmywarka wyłącza się po 10 minutach i przyciski startu miga 4 razy. Szlauf odplywowy wyciągnołem i włożyłem do miski. Próba przelotu węża przy wypompowywaniu wody. Woda wypłyneła, ponowne 2 próby: przytrzymalem przycisk start, to samo. Za czwartym razem przytrzymalem i zmywanie zakończone. Woda gorąca, więc grzała sprawna. Myślę o kolejnym zmywaniu i nie wiem na co zwrócić uwagę i ewentualnie jak zaradzić problemowi. Za poradę z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 11391335
    gumasek
    Poziom 14  
    Ocena: 112
    mozlwe ze poszla pompa spustowa albo cos do niej wpadlo i blokuje . jest tez mozliwe ze cos blokuje w wezu odpywowym.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 11391855
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1269
    Rozumiem że pompa pracuje i pompuje jak trzeba - wyczyść więc wyłącznik membranowy pod filtrem - np. szczoteczką.
    Jeśli problem wtedy będzie się powtarzać, można zainteresować się pompą spustową - zużyta może okresowo się zacinać.
  • REKLAMA
  • #4 11392548
    hubertusw
    Poziom 10  
    Wczoraj wlaczylem zmywanie i wszystko działało do samego końca. Naczynia ca czyste, ale na koniec pracy znów miało 4 krotnie. Przytrzymalem przycisk dłużej około 4 sek. i wypompowała z pół litra wody. Czy to czyszczenie można zrobić bez przechylania jej na bok lub całkiem odwrotnie jak jest zamontowana? Tego sprzętu nigdy nie poddawalem doświadczeniom z mojej strony, więc stąd takie pytanie.
    Dzięki. Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #5 11395552
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1269
    hubertusw napisał:
    Czy to czyszczenie można zrobić bez przechylania jej na bok
    Oczywiście - nie kombinuj dłużej tylko wyjmij filtr, a po prawej stronie na dole zobaczysz czarną kratkę, prawdopodobnie zarośniętą brudem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 11395849
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    movzx napisał:
    hubertusw napisał:
    Czy to czyszczenie można zrobić bez przechylania jej na bok
    Oczywiście - nie kombinuj dłużej tylko wyjmij filtr, a po prawej stronie na dole zobaczysz czarną kratkę, prawdopodobnie zarośniętą brudem.
    Zmywarka Whirpool AGD 6556 - miganie 4 razy, co oznacza? Jak naprawić?
    tak to wygląda
  • #7 11399621
    hubertusw
    Poziom 10  
    No i tak zrobiłem, zdziwiłem się bo program zakończył się pomyślnie i na koniec zmywania pojawił się napis - "end".
    Przy okazji przeczyscilem rurę kanalizacji aż do pionu. Obie te czynności załatwiły temat.
    Bardzo dziękuję.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem ze zmywarką Whirlpool AGD 6556, która po zakończeniu cyklu zmywania migała 4 razy. Po kilku próbach i wypompowaniu wody, zmywarka działała poprawnie, ale problem powracał. Użytkownicy zasugerowali sprawdzenie pompy spustowej oraz czyszczenie wyłącznika membranowego pod filtrem. Po wykonaniu tych czynności, w tym czyszczeniu rury kanalizacyjnej, zmywarka zakończyła cykl zmywania pomyślnie, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA