logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KDC 1803V - KDC 1803V Ciągłe usterki z układem przechowującymi kody lokali.

ronin145 09 Paź 2012 19:20 843 0
REKLAMA
  • #1 11394559
    ronin145
    Poziom 1  
    Witam. Posiadam następujący problem w centrali KDC 1803V mianowicie: centrala pracuje z klawiaturą 2003V. Od samego początku są z nią same problemy najpierw ciągłe usterki pamięci roboczej procesora - serwis x 3, potem całkowicie padł układ pamięci zamków szyfrowych - centrala wymieniona na nową + nowa pamięć kodów. W nowej centrali po tygodniu czasu "ulotniły" się numery logiczne lokali 8,17,26,34,56 i tam jeszcze kilka kolejnych. Próbowałem ręcznie ustawić zezwolenie na używanie tych numerów logicznych za pomocą funkcji :
    2-9--->2-9-6 po zmianie funkcji z "0" na "1" wyskakuje mi Err i też odrazu nasuwa mi się pytanie dlaczego centrala sama usuwa te numery? Nie czekając na nic, wymieniam na kolejny układ pamięci kodów, mija tydzień czasu i znowu awaria tych samych lokali..
    Proel ciągle mi sugeruje wymianę układu pamięci, ale problem najwyraźniej tkwi w innym miejscu, macie może jakieś pomysły? Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
REKLAMA