Witam. Ostatnio dopadł mnie trudny temat- studia. Jestem w 4 klasie technikum elektronicznego na profilu systemy i sieci komputerowe ale to raczej wiele nie znaczy bo wszyscy mamy zajęcia prawie identyczne. Z elektryką i elektroniką mam odczynienia od 13 roku życia. W swoim życiu już miałem styczność z wszelkim lutowaniem łącznie z małymi BGA. Na co dzień składam, serwisuje, diagnozuje komputery, wymiana kondensatorów na płytach głównych, grafikach, zasilaczach, naprawy układów zasilania w laptopach, diagnozy, naprawy i modyfikacje softwarowe wszelkich routerów (głównie openWRT, DD-WRT, freetz), "bawię" się również dekoderami na Linuxie jak i zwykłych softach. Przymierzam się również do egzaminu krótkofalowca. Nie uciekam również od analogowej elektroniki jak diagnoza, naprawa, przestrajanie radii FM, CB, CAR AUDIO. Zdarzyło mi się również naprawiać i diagnozować samochodową instalacją elektryczną.
Pojawił się temat studiów. Rozważam 2 uczelnie Politechnika Łódzka i Politechnika Wrocławska. Myślałem o EiT albo teleinformatyce. Co możecie powiedzieć o tych kierunkach. Co moglibyście jeszcze innego doradzić przy uwzględnieniu mojego aktualnego doświadczenia. Może zdecydować się już na pracę i za rok myśleć o jakichś zaocznych studiach. Na maturze wybrałem matematykę rozszerzoną, fizykę chemię w podstawie i rozszerzony angielski. Proszę o sugestie i opinie.
Pojawił się temat studiów. Rozważam 2 uczelnie Politechnika Łódzka i Politechnika Wrocławska. Myślałem o EiT albo teleinformatyce. Co możecie powiedzieć o tych kierunkach. Co moglibyście jeszcze innego doradzić przy uwzględnieniu mojego aktualnego doświadczenia. Może zdecydować się już na pracę i za rok myśleć o jakichś zaocznych studiach. Na maturze wybrałem matematykę rozszerzoną, fizykę chemię w podstawie i rozszerzony angielski. Proszę o sugestie i opinie.