logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RAID w Dell PowerEdge 1400SC - odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków MAJ3182MP

go0ma 16 Paź 2012 13:15 828 0
REKLAMA
  • #1 11417059
    go0ma
    Poziom 2  
    Witam, forum przeglądam od kilku ładnych lat, to będzie mój pierwszy założony temat, więc proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.
    Od razu wspomnę że nie mam doświadczenia z odzyskiwaniem danych ani RAIDem co komplikuje sytuację. Oczywiście jak to zazwyczaj bywa wszystko działało bez zarzutu aż do dnia w którym komputer się zawiesił, po restarcie zaistniała sytuacja z awarią dysków.

RAID w Dell PowerEdge 1400SC - odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków MAJ3182MP

Komputer to Dell PowerEdge 1400SC z dodatkowym kontrolerem RAID.
    3 dyski MAJ3182MP, sprzęt jak widać leciwy. Jeden dysk działa osobno (prawdopodobnie system) dwa kolejne zostały „zestrejpowane”.

RAID w Dell PowerEdge 1400SC - odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków MAJ3182MP RAID w Dell PowerEdge 1400SC - odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków MAJ3182MP RAID w Dell PowerEdge 1400SC - odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków MAJ3182MP

Chciałbym odzyskać dane, tyle ile będzie możliwe.
    Zacząłem od dmde-free-2.4.4-win32-gui ale niestety nie udało się znaleźć żadnej partycji.

RAID w Dell PowerEdge 1400SC - odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków MAJ3182MP RAID w Dell PowerEdge 1400SC - odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków MAJ3182MP

Co powinienem zrobić w następnej kolejności? Jeżeli jest możliwość odzyskania danych nie chciałbym popełnić złego kroku.
    Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
REKLAMA